El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En Esquerra Unida veuen "molt díficil" la confluència amb Podem per a les Corts Valencianes

Rosa Pérez Garijo i Estefania Blanes

Estefania Blanes ha confirmat que abandonarà la llista de Guanyar Alcoi per a les eleccions municipals, a causa de la incompatibilitat amb la seua candidatura a les Corts.

Així és com contempla la Coordinadora General d'EU-PV, Rosa Pérez Garijo, el pacte de la seua formació amb Podem de cara a les eleccions autonòmiques del pròxim mes de maig. La formació, que comptarà amb l'alcoiana Estefania Blanes com a cap de llista a les Cort per Alacant, es marca el dia 15 de gener com a data límit per a definir la fòrmula amb què concorreran a les Corts.

L'anunci l'ha fet Guarijo durant la seua visita a Alcoi, on ha presentat la candidatura autonòmica d'EUPV a la circumscripció d'Alacant. Estefania Blanes, actual líder de l'oposició en l'Ajuntament d'Alcoi, deixarà el seu càrrec en Guanya Alcoi per tal de concórrer com a cap de llista d'EU-PV per Alacant a les Corts.

L'entesa entre esquerra EU i Podem també te ressò en Alcoi, on ambues formacions continuen les negociacions de cara a les eleccions municipals. L'actual líder de Guanyar Alcoi ha reafirmat la voluntat d'Esquerra Unida per a mantenir la confluència, de fet, la plataforma ciutadana celebrarà durant la tercera setmana de gener una assemblea on definir el calendari amb tota la informació referent a la celebració de primàries i presentació de candidatures. Així doncs, Blanes confia que al llarg del mes de febrer es puga saber la fórmula amb què Guanyar concorrerà a les municipals.

Voluntat política de tornar a les Corts

La cap de llista d'EU per a les Corts ha reconegut que la decisió de deixar en un segon terme la política local "no ha sigut una decisió presa ràpidament", en allò que considera "el repte de retornar a les Corts Valencianes". Respecte d'aquesta pèrdua de representativitat Blanes reconeix que les comarques del sud i d'interior han pogut quedar "oblidades" en detriment de les polítiques centralistes a València o a aquelles enfocades al litoral.

Els tres eixos fonamentals sobre els quals ha incidit Blanes per a la campanya han sigut "sanitat, educació i servies socials", que han d'anar acompanyats d'un "canvi de dinàmica en el tema econòmic". Altres de les reivindicacions que ha mencionat són la mancança en matèria d'infraestructures, la precarietat d'alguns aspectes del sistema sanitari, i -dins de l'àmbit d'Alcoi- la possibilitat d'acollir un 5é jutjat que atorgue a la ciutat la magistratura.

No ha perdut l'oportunitat la cap de llista per a valorar la gestió del Govern del Botànic, del qual ha assegurat que li ha faltat "un canvi de marxa necessari per a implementar polítiques més valentes", així com la falta d'implementació en polítiques de caràcter feminista, animalista o ecologista.