El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es desprén el sostre d'un edifici al carrer la Sardina

Conseqüències del despreniment
  • L'edifici és de propietat municipal i es troba tapiat des de fa temps.
  • Des de l'Ajuntament asseguren que es procedirà a reparar el voladís (part de l'edifici que ha caigut).
  • La situació ha suscitat les queixes del veïnat, que denuncia el mal estat de molts edificis del carrer.

Ha ocorregut aquesta matinada de dilluns, quan el sostre del número 14 del carrer la Sardina ha caigut a la calçada. L'episodi de pluges del passat diumenge, sumat a l'estat d'abandonament de l'edifici, podrien ser les causes de l'incident. No s'han hagut de lamentar ferits.

L'edifici és de propietat municipal i es troba tapiat des de fa temps. La regidoria d'urbanisme, Lorena Zamorano, assegura que es procedirà a reparar el voladís (part de l'edifici que ha caigut) i les goteres que ha ocasionat l'incident. "D'acord amb les indicacions dels tècnics municipals l'estructura no està malament i la casa no perilla", assegura Zamorano.

La situació ha suscitat les queixes dels veïns, que denuncien el mal estat de molts edificis del carrer. "Fa anys que haurien d'intervenir en aquest edifici. Parlem de cases molt antigues i cada volta que hi ha una pluja mitjanament forta es pateixen despreniments. Si les cases no corren perill, perquè ha caigut una part d'aquesta?", comenta una veïna del carrer La Sardina.

Recordem l'episodi de pluges que va patir la ciutat a principis d'any, i els nombrosos despreniments d'edificis que es van viure al Centre de la ciutat, un dels quals va costar la vida a una veïna d'Alcoi. El mes de febrer es va iniciar la revisió a càrrec dels tècnics de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) d'un llistat de vora 500 edificis del Centre.