El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es detecten 2000 nous positius a l'Alcoià i Comtat, però la incidència no varia massa, i ens quedem en 4.932 casos per cada 100.000 habitants

Sembla que no hi ha camí, però està ahí i estem seguint-lo

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 21 de gener, el departament de salut d'Alcoi compta amb un total de 29.729 casos, 6.743 detectats en l'última quinzena. Sumem una nova mort, i hem perdut 435 persones.

Altes xifres de positius però seguim sense superar el rècord de contagis de la passada setmana, així que la incidència ha fet un increment mínim, i ens quedem com estàvem, en poc més de 4.900 casos per cada 100.000 habitants. Sí que s'ha registrat una nova mort, a Alcoi, amb la qual cosa han faltat 10 persones en els últims dos mesos.

Nova actualització de xifres oficials per part de la conselleria de Sanitat, i en els últims tres dies s'han detectat a l'Alcoià i el Comtat 2.102 nous positius. Tot i ser una xifra elevada, no supera el rècord de casos registrats en una única actualització, que va ser el passat 14 de gener quan sumarem quasi 2.500 casos. I si la quantitat de casos no creix, s'aconsegueix un control de la incidència, que en aquesta ocasió ha registrat un increment mínim, passant de 4.913 casos a 4.932 casos per cada 100.000 habitants.

Sí que s'ha registrat un increment d'ocupació a l'Hospital Verge dels Lliris, on el dia de hui 21 de gener hi ha 41 persones ingressades en planta (14 més que a principis de setmana), i 1 persona en l'UCI (una menys que a principis de setmana). Tot i l'increment de persones ingressades, està molt lluny de la situació a l'Hospital fa un any, quan hi havia més de 220 persones ingressades i es traslladaven llits del CEEM per donar abast. Sí que lamentem en aquesta actualització una nova mort, que correspon a Alcoi. És la mort número 10 en aquesta onada, en els últims dos mesos. L'any passat, entre el 18 i el 22 de gener es registraren 20 morts, en tres dies el doble del que portem ara en dos mesos.

Per municipis, la gran majoria de pobles tenen una incidència per sota de la mitjana del departament. Està un poc més elevada a Penàguila, on s'han detectat 7 casos aquesta setmana; o a Benilloba, on s'han detectat 15 casos. Pel que fa als municipis més poblats, amb més de 5.000 habitants, la incidència més alta està a Banyeres de Mariola, on han sumat quasi un centenar de casos en els últims tres dies. I per damunt de la mitjana del departament tenim Alcoi, Ibi, Muro i Onil, que superen els 5.000 casos per cada 100.000 habitants.

L'any passat la incidència va continuar en increment fins a finals de gener, i vam descendir fins a xifres raonables al llarg de febrer. Ara encara registrem increments, però són molt reduïts, així que esperem vore la corba descendir en les pròximes setmanes.