El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es liciten les obres del futur centre d'interpretació del Molinar

Recreació per ordinador del projecte.

El projecte ha estat redactat per l'arquitecte alcoià Ciro Manuel Vidal Climent.

La rehabilitació del conjunt de fàbriques del Molinar per a convertir-les en un centre d'interpretació de la indústria ha fet un important pas endavant. L'Ajuntament d'Alcoi acaba de licitat per 870.420 € les obres de rehabilitació de la fàbrica dels Solers, primera fase del projecte, i que continuarà posteriorment amb la rehabilitació del Molí Vell, la cúpula de l'aqüífer del Molinar i la recuperació de la xarxa de les primeres aigües.

El projecte abastarà el conjunt de fàbriques de primeres aigües del Molinar, que en la seua primera fase inclou la rehabilitació de la fàbrica dels Solers per a la dotació d'un Centre d'Interpretació amb recursos tecnològics. El futur centre disposarà de realitat virtual com a eina de recreació dels inicis de la indústria valenciana i a espanyola. El termini d'execució d'aquesta fase serà de sis mesos, a començar una vegada s'hagen adjudicat les obres. La segona fase serà licitada per la Generalitat Valenciana, ens que s'encarregarà de cofinançar el projecte al 50% a través de fons europeus.

Un poc d'història

El conjunt del Molinar fou declarat Bé d'Interés Cultural (BIC) en 2005 i és considerat un dels bressols de la industrialització valenciana. En 2008 ja es va consolidar la fàbrica dels Solers amb la intenció de crear un museu industrial, però l'anunci de la rehabilitació de l'edifici i la seua dotació mai va arribar a complir-se per part del govern d'aquell moment.