El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es preveuen 10 anys per a completar l'ampliació de l'Hospital Verge dels Lliris

El Pla Director de l'Hospital preveu duplicar la capacitat de pàrquing, tres nous edificis per a serveis administratius, consultes externes i diàlisi, i una inversió de 81 milions d'euros.
 

No s'interromprà l'atenció assistencial i és una obra complexa, així que el conseller de Sanitat preveu un calendari lent a 10 anys. Això si, les obres suposaran la construcció de 3 edificis nous, amb una inversió de 81 milions d'euros.

La conselleria de Sanitat ha presentat el Pla Director de l'Hospital, on s'inclouen totes les obres previstes en el centre per a dotar-lo de tot el que necessita. Són moltes obres i projectes, i no es pararà l'activitat en l'Hospital, així que no es preveu que estiga tot enllestit fins d'ací a una dècada.

Amb totes les obres previstes, la superfície útil de l'Hospital passarà dels 32.700 metres quadrats actuals a 47.000 metres quadrats, un increment del 43 per cent.

En concret, es preveu una ampliació de l'edifici central en un 20 per cent, i es construiran tres nous edificis: un de dos plantes serà per ampliar l'actual de diàlisi; un altre, de tres plantes, serà per a direcció, administració i cafeteria; i el tercer, de tres plantes, serà per millorar les Consultes Externes i per a duplicar l'aparcament actual.

Pel que fa a l'edifici actual, es preveu la reforma integral del 60 per cent de l'espai, vora 18.600 metres quadrats, que no s'han tocat des de la inauguració fa 50 anys.

Reforma de la Bassa i nou TAC

A més del Pla Director, el conseller també ha fet referència a la reforma i ampliació del centre de Salut de la Bassa, que suposarà la creació de 12 noves consultes de metge de família, 12 d'infermeria i 4 de pediatria. Està previst que este mateix mes de juliol es licite la redacció del projecte, i la inversió prevista és de 8,1 milions d'euros.

I de menor quantia però no menys important, és la instal·lació d'un nou TAC a l'Hospital per valor de 578.000 euros, "que incrementarà considerablement la capacitat i rapidesa de diagnòstic", diu el conseller de Sanitat Miguel Mínguez.
 

El conseller de Sanitat ha presentat el Pla Director de l'Hospital aprofitant l'acte pel seu 50 aniversari.