El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi alerta d'un retard en l'inici de curs de l'Escola Municipal de Teatre

El termini de preinscripció per al curs 2018/19 ja està obert, malgrat que encara no s'ha concretat la contractació del nou servei.

Asseguren que no es posarà en funcionament fins a almenys la segona quinzena de novembre, tot i que el govern va anunciar que es reactivaria en octubre.

El retard estaria motivat per l'expedient de contractació del nou servei, que encara s'ha de remetre a la Junta de Govern Local perquè s'aprove. A partir d'ací s'iniciaria un termini de quinze dies per a la presentació d'ofertes dels licitadors, i, anant les coses a bon ritme, es calcula un mes per a l'adjudicació del servei. Al remat, fins a la segona quinzena de novembre no es posaria en funcionament el servei, segons els càlculs de Guanyar.

Recordem que l'activitat de l'Escola fou alterada després que l'Ajuntament cessara a La Dependent com a entitat gestora i programadora del Teatre Principal. Açò va ocórrer el passat febrer, i des d'aleshores, la gestió que està fent el govern local de la situació denota "falta de planificació, rigorositat i responsabilitat" segons la plataforma ciutadana.

La Portaveu del grup municipal, Estefania Blanes, explica que "s'han rebut moltes queixes per part de pares i mares amb fills que ja havien participat anys anteriors o que hi volien participar enguany". Per a Blanes, l'Ajuntament tampoc ha sabut gestionar correctament la informació al respecte, de fet "ha sigut molt escassa; l'única comunicació rebuda oficialment va ser una carta el 17 de setembre anunciant que el començament de l'Escola seria en octubre". Per altra banda, "tampoc es coneixen els horaris, amb la complicació que això suposa per a organitzar les activitats extraescolars de xiquets i xiquetes".

Blanes demana per últim que "s'informe adequadament a la ciutadania i a les persones interessades sobre els terminis reals i sobre com es gestionarà el preu del curs en cas que no es realitzen totes les classes que hi ha previstes".