El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi convoca primàries a l'espera de la decisió de Podem

Enganxada de cartells de Guanyar Alcoi per a les elecions locals de 2015 / Perfil Facebook Guanyar Alcoi

El 15 de febrer, aquesta és la data límit que es marquen a Guanyar Alcoi per a saber si confluiran a les eleccions locals amb Podem. Serà el dia en què la plataforma ciutadana donarà a conéixer les candidatures a les seues primàries, un procés que cristal·litzarà el 6 de març amb la publicació de les llistes definitives.

Cal recordar que la llista de Podem es donarà a conéixer el 7 de febrer, una vegada finalitze el procés de primàries que enfrontarà a l'actual Secretària General de la formació, Naiara Davó, i l'anterior responsable de Polítiques Públiques dels morats, Carmina Reig. Així doncs, els terminis d'ambdós processos permetrien que els candidats electes de Podem es pogueren adherir al procés de primàries de Guanyar, que contempla la presentació de candidatures entre l'11 i el 15 de febrer.

La cosecretària de la plataforma ciutadana, Sandra Obiol, reconeix que aquesta compatibilitat de calendaris respon a una "deferència" envers Podem, formació amb la qual estan "convençuts que ha d'haver-hi una confluència". Aquesta entesa també inclou a Esquerra Unida, que com va ocórrer en 2015 "ha tornat a donar clarament suport a la plataforma" recorda Obiol. També incideix en que els objectius de la formació "no són merament electorals, sinó de llarg termini", i espera que amb la seua acció es puga "dotar a les forces de progrés d'Alcoi d'una major solidesa".

Cronologia de les primàries

La llista definitiva de Guanyar Alcoi es donarà a conéixer el dia 6 de març; abans, entre el 25 de febrer i el 3 de març tindran lloc les votacions, tant telemàtiques com presencials. Les candidatures a les primàries es faran públiques el dia 15 de febrer, dia en què ja podrem saber si Guanyar i Podem conflueixen conjuntament a les eleccions. El primer pas però serà la inscripció en línia (fins al 15 de febrer) per a poder votar a les primàries telemàticament. Les votacions presencials tindran lloc exclusivament entre el 28 de febrer i el 3 de març, per a les quals no es requereix inscripció prèvia.