El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi podria recórrer a la via judicial per a reclamar un secretari de grup

Plenari municipal del 6 de setembre

Guanyar reclamava que a igualtat de regidors, igual nombre de personal eventual, equiparant d'esta manera a la plataforma ciutadana amb Compromís i Ciutadans, amb dos regidors també, però amb un secretari de grup.

La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi contempla la possibilitat de presentar un contenciós administratiu amb què reclamar l'assignació d'un membre de personal eventual per al seu grup municipal. Aquest plantejament ve després que en el plenari municipal de setembre la corporació refrendara l'actual repartició de personal eventual, desestimant així un recurs presentat per Guanyar a principis de juliol.

Recordem que Guanyar Alcoi va presentar a principis de juliol un recurs de reposició amb què impugnar el repartiment de personal eventual entre la corporació, una distribució amb la qual el partit socialista obtenia 9 càrrecs de lliure designació, i el PP, Compromís i Ciutadans 1 respectivament. Guanyar reclamava que a igualtat de regidors, igual nombre de personal eventual, equiparant d'esta manera a la plataforma ciutadana amb Compromís i Ciutadans, amb dos regidors també, però amb secretari de grup.

Al plenari d'aquest passat 6 de setembre s'ha acabat de soterrar el recurs per via administrativa presentat per Guanyar, una sessió on solament la plataforma ciutadana i Podem Alcoi han votat en contra de la desestimació del recurs. Esgotada eixa via, el regidor de Guanyar Alcoi Pablo González confirma que la possibilitat d'un contenciós administratiu està damunt la taula, per la qual cosa estan consultant amb advocats la jurisprudència al respecte. Parla González d'un recurs molt similar en l'Ajuntament de Paterna, que es va saldar en benefici dels demandants.

L'altre partit que es troba en similars circumstàncies és Podem Alcoi, amb dos regidors però sense cap càrrec de confiança al seu grup municipal. De fet, la formació morada ja va mostrar el seu suport en el passat plenari, votant en contra de la desestimació del recurs de Guanyar. No obstant això, el portaveu dels morats, Cristian Santiago, descarta emprendre la via judicial: "Guanyar ha decidit emprendre una estratègia i nosaltres una altra; continuarem treballant en la mateixa línia i ja veurem que és el que passa en el futur".

Resposta del govern

Dels 9 membres de personal eventual que li pertoquen a l'equip de govern, ja hi han 8 càrrecs assignats: 7 assessors i un secretari de grup. El regidor de Personal, Alberto Belda, confirma que aquesta última incorporació es realitzarà en breu, i reafirma la legitimitat de l'actual repartició al·legant al "criteri objectiu de l'informe tècnic" elaborat per a tal fi.

En relació a les contradiccions que feia veure Guanyar, arran d'unes declaracions de Toni Francés on aquest es queixava d'un repartiment no proporcional de recursos en la Diputació d'Alacant (on ell és portaveu dels socialistes), l'alcalde d'Alcoi s'ha negat a equiparar el repartiment en les dues cambres: "en la diputació l'11% dels recursos es destina a l'oposició, mentre que a l'Ajuntament es destina el 25%", recordava Francés en el plenari.