El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar reclama uns pressupostos més socials i transparents

Critiquen que s'atorga més d'1,5 milions d'euros en ajudes "i l'alcalde no fa públics els motius". També demanen un increment de la inversió en Benestar Social fins als 110 euros per habitant.

Aquest 5 de febrer està previst que el plenari d'Alcoi aprove els pressupostos de la ciutat per al 2021, i els socialistes ja han trobat el suport de tres de les formacions: Compromís, Podem i Ciutadans.

Des de Guanyar Alcoi no avancen el seu vot de demà, però sí que expliquen les seues peticions en dos vídeos. En el que podeu vore dalt de tot concreten les seues propostes, com ara una inversió de 110 euros per habitant en Benestar Social; una partida de 20.000 euros per potenciar l'esport femení; 50.000 euros per fer accessibles edificis de vivendes; un canvi en el pressupost juvenil que lluite contra la precarietat laboral; o una xarxa de mesuradors de contaminació amb dades públiques. També reclamen més transparència i concurrència competitiva perquè expliquen que hi ha 1,5 milions d'euros del pressupost municipal que es destinen a ajudes a entitats, però "l'alcalde no fa públic els motius d'aquestes ajudes". Asseguren que algunes entitats superen els 100.000 euros i "això és clientelisme". .

En el segon vídeo, que podeu vore a continuació, se centren en la petició d'un pressupost més social, i per aconseguir aquests diners proposen la remunicipalització dels serveis municipals.