El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tres partits confirmen el suport als pressupostos d'Alcoi: Podem, Compromís i Ciutadans

Podem aconsegueix acords que enforteixen el sector públic i el manteniment de la ciutat. Ciutadans obté compromisos per al Museu de Camilo Sesto i la rotonda nord. Però el principal motiu d'acord entre les diferents formacions és la necessitat de reactivar la ciutat davant la crisi generada pel coronavirus.

Els socialistes preveuen aprovar aquest divendres 5 de febrer el pressupost del 2021 per a Alcoi amb una ampla majoria, ja que compten amb el suport de Podem, de Ciutadans i de Compromís. Toni Francés assegura que continua oberta la negociació amb Guanyar i Partit Popular.

El govern socialista s'ha proposat aprovar el pressupost del 2021 amb una ampla majoria. No debades, és un any que es preveu amb moltes dificultats per a molts sectors i amb la necessitat d'un impuls econòmic per part de l'Ajuntament. I de moment, ja ha aconseguit el suport de tres de les formacions.

Compromís ja va anunciar el seu suport als pressupostos en considerar que cal sumar per a reactivar la ciutat, i a mes s'ha acceptat la seua proposta per a subvencionar la rehabilitació de vivendes i facilitar el lloguer públic. I ara Podem i Ciutadans anuncien també el seu suport.

El portaveu de Podem, Cristian Santiago, ha explicat algunes de les propostes del seu grup que s'han acceptat, i que es basen en tres eixos: enfortiment dels serveis públics, propostes per a la reactivació econòmica i millora dels espais i infraestructures municipals. Així, el pressupost per al 2021 inclou, per exemple, 600.000 euros per augmentar el parc públic municipal de vivendes, 300.000 euros per fomentar la transició ecològica, o 250.000 euros per les ajudes Reactiva Alcoi. Podem manté també amb el govern municipal la idea d'una empresa pública que recupere els serveis bàsics.

Per la seua banda, la portaveu de Ciutadans Alcoi Rosa García, també ha detallat alguns dels acords arribats per a tindre el suport del seu grup, i on s'inclou 200.000 euros per al Museu de Camilo Sesto. També hi haurà una partida específica de 700.000 euros amb ajudes directes a autònoms i pimes dels sectors més afectats. I Rosa García considera "inajornable i de vital importància" la rotonda nord. L'alcalde Toni Francés confirma que al llarg del 2021 està prevista la licitació i l'inici de les obres.

Així, amb el suport de Compromís, Podem i Ciutadans sumarien 6 vots als 12 dels socialistes, i el pressupost s'aprovaria amb 18 dels 25 vots. Toni Francés assegura que continua la negociació amb el Partit Popular i Guanyar Alcoi, sense menció a VOX