El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ibi demana l'autoconfinament i les nostres comarques, restriccions més dures per la Covid-19

Mapa d'incidència / GVA

Ibi, Alfafara i Banyeres són els municipis que han demanat explicitament l'autoconfinament. 

El Departament de Salut d'Alcoi registra una incidència acumulada en els últims 14 dies de 1.484 casos positius per PCR per cada 100.000 habitants en l'actualització del 10 de gener.

La Conselleria de Sanitat ha actualitzat les dades d'incidència de la Covid-19 en el Departament de Salut d'Alcoi en data del 10 de gener. En la majoria de municipis han augmentat els casos positius i els ajuntaments ho atribueixen a la relaxació de les mesures en les festes nadalenques. Ibi ha demanat a la ciutadania "màxima responsabilitat i autoconfinament voluntari". La resta de municipis de L'Alcoià i El Comtat demanen reduir la mobilitat. 

El Departament de Salut d'Alcoi registra una incidència acumulada en els últims 14 dies de 1.484 casos positius per PCR per cada 100.000 habitants. Després de conéixer les xifres oferides per Sanitat, l'alcalde, Toni Francés, ha recordat que aquests contagis corresponen als produïts "abans de les mesures de restriccions que va aprovar el govern valencià" i ha recordat que "per l'única cosa que podem i devem eixir de la nostra casa és per a comprar, per a treballar i per a anar a escola". 

Ibi ha publicat les seues xifres. Aquest augment de casos ha suposat de "la major pujada" des que va començar la pandèmia a Ibi, segons ha recordat el mateix consistori. L'ajuntament que dirigeix Rafael Serralta ha instat a la Generalitat que adopte "quantes mesures siguen necessàries" per a "frenar la incidència del coronavirus a Ibi". La vila joguetera ha demanat l'"autoconfinament voluntari" i altres mesures com suspendre les activitats esportives, culturals i assistencials, suspendre el servei d'autobús urbà i evitar el contacte social, entre altres. Alfafara i Banyeres han demanat l'autoconfinament als seus veïns.

Cocentaina també ha decretat "mesures extraordinàries" fins al 31 de gener com el tancament de biblioteca, poliesportiu, zones de jocs, el Palau Comtal i altres edificis. La majoria d'edificis públics queden oberts amb cita prèvia. La vila comtal també ha decretat la "suspensió total" d'actes i reunions que facen les entitats en espais municipals.

L'Ajuntament de Muro descarta demanar el tancament perimetral del seu terme municipal al Consell perquè "no tenen mitjans per a garantir aqueix tancament", segons ha informat Gabriel Tomás, alcalde de Muro. El mateix alcalde ha confirmat algunes mesures "fins al 27 de gener" com és tancar el mercat exterior dels divendres, el tancament d'instal·lacions esportives, la cancel·lació d'activitats, i el tancament d'edificis públics i parcs. El primer edil també demana a la població que "no isca de casa llevat que siga estrictament necessari".

L'Ajuntament d'Onil ha anunciat a través de les seues xarxes socials oficials que "s'estan retardant les comunicacions amb els pacients" a causa de l'"increment de positius per Covid i la falta de recursos per a aquest increment".