El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ix a licitació, de nou, la construcció del Bracal

Les obres compten amb un pressupost de licitació de 6,2 milions d'euros (5,1 sense impostos), i 13 mesos d'execució. Seran 18 aules de primària i divers equipament com cuina pròpia, aules de professors, patis diferenciats o ascensor.

Després del conflicte amb l'anterior empresa, i la paralització de les obres, ix la nova licitació per a construir el Bracal de Muro. Les empreses poden presentar ofertes fins a l'11 de juny i es preveu iniciar les obres abans que acabe l'any. 

L'Estat d'Alarma ha paralitzat tots els procediments administratius durant dos mesos, però des de la Direcció General d'Infraestructures Educatives asseguren que han estat tot aquest temps treballant per a poder traure, en quant fóra possible, la licitació del nou CEIP Bracal de Muro. I aquest 15 de maig ja es pot consultar a la plataforma de contractació el concurs públic per a la construcció del nou col·legi

Recordem que un conflicte amb l'anterior empresa constructora per l'incompliment de terminis i preus va portar a Educació a rescindir el contracte i paralitzar l'obra, davant la insatisfacció de la comunitat educativa que tan sols volen un nou centre després de més d'una dècada de reivindicacions. 

Però ara iniciem desescalada i també un nou capítol en la història del Bracal que, confiem, siga ja el capítol final. Les empreses tenen fins a l'11 de juny per a presentar propostes al projecte, que compta amb un pressupost de licitació de 6,2 milions d'euros, impostos inclosos, i un termini 'execució de 13 mesos. Conselleria preveu adjudicar l'obra en setembre, perquè les obres comencen abans que acabe el maleït 2020.

El nou centre tindrà 18 aules de primària que se sumen a l'aulari d'infantil que ja està adequat. També 3 aules de suport per a desdoblaments, aules de música, informàtica i taller polivalent, una sala multiús, biblioteca i tres sales per al professorat. Un altre equipament és cuina pròpia i menjador, dos pistes poliesportives, hort escolar, i patis diferenciats. Tot estarà repartit en dos plantes, amb ascensor.

En el vídeo, el director general d'Infraestructures Educatives, Víctor García, valora la licitació del nou centre, un fet "desitjat i esperat", amb el que "complim en els compromisos adquirits amb la comunitat educativa del Bracal".