El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Juan Ignacio Torregrosa opta de nou a la direcció del Campus d'Alcoi de la UPV

Juan Ignacio Torregrosa, actual director del Campus d'Alcoi de la UPV


Les eleccions a la direcció del Campus d'Alcoi de la UPV tindran lloc del 17 al 19 de novembre. Els quatre dies d'abans, del 12 al 16, serà la temporada de campanya i presentació de propostes. Enguany, i per primera vegada, la votació serà telemàtica. 

A espera que es facen oficials a principis de novembre, ja tenim dos candidats a dirigir el Campus d'Alcoi els pròxims anys. A l'anunci fet pel professor Pau Bernabeu se suma la de Juan Ignacio Torregrosa, qui ha confirmat ARAMULTIMÈDIA que opta a la reelecció. Si ix triat seria el seu últim mandat, ja que la Universitat no permet més de dos seguits.


El Campus d'Alcoi de la UPV s'endinsa aquest mes de novembre en el procés electoral per a triar director de l'escola. No serà fins al 6 de novembre quan es formalitzen les diferents candidatures, però es preveu més d'una després que el professor Pau Bernabéu haja anunciat la seua intenció de presentar-se; i que l'actual director Juan Ignacio Torregrosa haja confirmat a ARAMULTIMÈDIA que optarà a la reelecció.

A preguntes d'ARAMULTIMÈDIA, Torregrosa es mostra il·lusionat davant el procés electoral que considera una "manera de refrendar el treball que s'ha fet en els últims quatre anys. Em sotmet a crítica i suport". No vol avançar les propostes per als pròxims anys perquè explica que hi haurà un moment per a això durant la campanya, prevista del 12 al 16 de novembre, però ens avança que "el que s'ha fet, marca molt el que es farà". Així, si li demanem que faça vista enrere, es mostra satisfet de les coses aconseguides, "èxits de tota la comunitat universitària", i enumera, per exemple, les pràctiques remunerades en empreses, la participació en el programa ERASMUS, el nou model del fòrum d'ocupació, el programa de Generació Espontània, o el pròxim grau en informàtica industrial i robòtica, en procés de sol·licitud. Considera que tenimun "campus modern i amb molt de futur", que està "molt més connectat al territori i a la societat" amb moltes activitats fora dels edificis. I destaca la "resposta exemplar de tota la comunitat universitària" davant el coronavirus, que ha obligat a refer plans d'estudis i ràpides readaptacions. 

També hi ha retrets, perquè Torregrosa, tot i mostrar-se orgullós dels dobles graus internacionals aconseguits, reconeix que li agradaria haver-ho aconseguit per a tots els dobles graus del campus, "qüestió que s'ha d'impulsar" i que s'ha vist frenada per la pandèmia.

I pel que fa a la possibilitat que hi haja més candidatures, després d'haver optat en solitari en les anteriors eleccions, Torregrosa es mostra predisposat al debat perquè "permet contrastar idees i generen propostes millors".

Així les coses, en dos setmanes s'inicia el procés electoral al campus alcoià. Del 2 al 6 de novembre és el termini per a presentar candidatures, i del 12 al 16 de novembre serà la campanya, amb la presentació de propostes i projectes. Les votacions seran del 17 al 19 i, per primera vegada, seran totalment telemàtiques, S'ha previst un sistema molt garantista amb claus temporals i personals per assegurar que el procediment és segur.