El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Conselleria garantirà "els mínims de qualitat" als geriàtrics Domus Vi d'Alcoi i Cocentaina

Encontre amb el Director General d'Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana.

Totes dues parts han acordat una nova reunió per a d'ací 3 mesos.

 

Això és almenys el que transmeten des de la Plataforma de Familiars de Residents en els Centres Domus Vi d'Alcoi i Cocentaina, després d'haver-se reunit amb Enric Juan Alcocer, Director General d'Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat. Des de la plataforma asseguren que Alcocer "es va comprometre, amb els recursos de què disposa la Conselleria, a garantir els mínims de qualitat que han de complir els centres".

La reunió va servir per a exposar les mancances detectades pels familiars en la gestió de les residències de majors Domus Vi, tant d'Alcoi com de Cocentaina, situació que genera "preocupació" entre els membres de la plataforma, pel "deteriorament en l'atenció als residents". Recordem que en novembre de 2019 es va constituir aquesta plataforma d'afectats, des d'on denunciaven, entre altres coses, la sobrecàrrega de feina a la qual estan exposats els membres del personal, i que soles durant 2019 en el centre d'Alcoi havia fet que renuncien 10 treballadors.

Davant de les demandes dels familiars, Enric Juan Alcocer s'hauria mostrat "receptiu i comprensiu", comprometent-se a "assegurar unes condicions dignes i adequades per als usuaris", tot d'acord amb les paraules dels membres de la plataforma. Totes dues parts s'han compromés a reunir-se tres mesos després d'aquest primer encontre, amb la intenció de fer un seguiment de les possibles accions que s'emprenguen des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

L'equip directiu de la plataforma "valora molt satisfactòriament" aquesta primera trobada, encara que "romanen expectants de les accions que posen fi a les disfuncions actuals d'aquests centres".