El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La falta d'informació a la residència d'Oliver continua sense un responsable que es faça càrrec

La consellera de Sanitat assegura que no ha rebut petició d'informació de la plataforma d'afectats i suposa "que hi haurà un director o directora que donarà informació". També diu que els professionals sanitaris a l'Hospital responen als dubtes dels familiars. Tot i això, la plataforma de familiars manté que ningú, ni des de la residència ni des de l'administració, li ofereix informació.

Els familiars de residents en el centre DomusVi d'Oliver a Alcoi han criticat des de l'inici de la crisi la falta d'informació. Asseguren que és difícil contactar amb el centre, i des de la residència confirmen que les línies es col·lapsen i que intenten contactar amb els familiars, amb prioritat d'aquells afectats pel Coronavirus. Els familiars no obtenen resposta per part de l'empresa, i lamenten que l'administració no instaure una via de comunicació amb els familiars per informar de la situació. Recordem que dades oficials del que passa dins la residència no s'ofereixen des del passat 30 de març.

Doncs bé, la consellera de Sanitat Ana Barceló ha assegurat aquest dimecres que "no em consta que la Plataforma de familiars haja contactat en nosaltres". Diu que "hauré de saber quina informació recaven, perquè em consta que el centre hospitalari i els professionals sí que faciliten informació", i creu que "hi haurà un director o directora de la residència que donarà informació". Així com assegura que la plataforma no ha contactat, i des de sanitat "no sé quina dificultat troben els familiars o quina informació volen, jo encantada de quan reba què necessiten, estaré disposada a atendre la sol·licitud". Sembla, segons diu la consellera, que es necessita una petició formal per a rebre aquesta atenció.