El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Generalitat accepta la cessió de l'edifici del CEEM

Per fi s'ha fet l'últim pas burocràtic necessari per a poder activar el futur centre de Malalts Mentals d'Alcoi, al Barranquet del Soler, i que en principi oferirà 60 noves places entre residència i Centre de Dia. Ara la Conselleria de Polítiques inclusives ja pot dotar-lo de personal i posar-lo en funcionament.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica aquest 4 de desembre la resolució per la qual la Conselleria d'Hisenda accepta la cessió gratuïta de l'edifici del Barranquet del Soler d'Alcoi, per a poder destinar-lo a Centre de Malalts Mentals. Una vegada acceptada a cessió, l'edifici queda adscrit a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives, qui s'ha d'encarregar de "l'administració, defensa i conservació". La resolució concreta que l'Ajuntament cedeix gratuïtament l'immoble a condició que es destine específicament al CEEM.

Aquest era un pas indispensable i esperat per a poder posar en marxa el Centre de Malalts Mentals, que en la seua idea inicial preveu un total de 60 places, repartides entre el Centre Assistencial i el Centre de Dia. Ara la pilota està ja en la Conselleria de Mónica Oltra, qui ha de dotar de personal i mobiliari la instal·lació i començar a oferir atenció.

Però la data d'inici de funcionament encara és una incògnita, perquè el CEEM ha estat patint retards des dels seus inicis. El primer anunci de la seua obertura va ser el 2016 per part de Mónica Oltra. Però la notícia arribava en dubtes a l'Ajuntament perquè asseguraven que ells no podien fer-se càrrec econòmicament de la gestió del centre. Posar d'acord a la Generalitat i l'Ajuntament d'Alcoi, i solucionar els problemes en l'edifici pel pas del temps sense estar en ús, ens ha costat quatre anys, de moment.

Cal tindre en compte també que justament aquest edifici és el que, en la primera onada de la pandèmia, es tenia previst per habilitar ràpidament si calien més llits per a atendre l'emergència sanitària. No s'ha tornat a dir res sobre si l'edifici continua disponible mentre dure la pandèmia o si ara s'iniciaran els treballs per activar el CEEM.