El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís entre Generalitat i Ajuntament d'Alcoi per tindre enllestit el CEEM en 15 dies

El CEEM, al Barranquet del Soler

Reunió entre el director General d'Inclusió Social Enric Juan i l'alcalde Toni Francés per a desbloquejar el Centre de Malalts Mentals d'Alcoi. 
 

Compromís Alcoi assegura que les seues denúncies públiques han accelerat el procés. Per contra des del consistori consideren que Compromís fa un ús partidista.

Es desbloquegen els tràmits per a la posada en marxa del Centre de Malalts Mentals del Barranquet del Soler, una instal·lació que ha patit les desavinences polítiques i està en espera de ser activat des de l'any 2016

Primer les coses s'allargaren perquè no es decidien sobre qui portaria la gestió, fins que finalment l'Ajuntament, que ho veia inviable econòmicament, va aconseguir que la Generalitat assumira aquesta despesa continua. Ara el projecte estava aturat en el procés administratiu. L'Ajuntament havia de deixar l'edifici enllestit per cedir-lo a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a la seua posada en marxa. Però sempre hi havia alguna qüestió que, per a l'Ajuntament era culpa de la conselleria de Mónica Oltra; i per a Compromís era problema del govern alcoià

Ara, el portaveu de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra, assegura que el Director General d'Inclusió Social de la conselleria, Enric Juan, ha cridat a l'alcalde Toni Francés i ha aconseguit el compromís de concloure tots els tràmits per a tindre enllestit i cedir el CEEM en 15 dies. Màrius Ivorra es felicita per aquesta gestió i lamenta que "Francés haja hagut de ser cridat 'a consultes' des de la conselleria de Mónica Oltra perquè solucionara aquest vital assumpte per Alcoi". Ivorra ho atribueix tot a la "deixadesa" del govern, que "comença a patir els efectes típics dels governs de més de huit anys". 

Per contra, des del consistori asseguren que es tractava d'una "reunió de repàs" on les dos institucions han acordat les tres millores a fer i qui s'encarrega de cadascuna. Segons expliquen des de l'Ajuntament, falta condicionar el talús d'accés, adequar el sistema de seguretat de les portes i un sistema per a les finestres que reduïsca l'entrada de llum en determinats moments. Les dos primeres millores les assumeix l'Ajuntament amb un pressupost de 20.000 euros, i l'última la conselleria amb un cost de 70.000 euros.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura que hi ha "interés de les dos administracions" i lamenta "l'ús partidista" de Compromís. "Ningú pot retraure a aquest govern que no s'haja ocupat i preocupat des del minut zero per donar una solució al CEEM, hem treballat molt, assumint les nostres tasques però també, evitant carregar a la ciutat una gestió que no li correspon això, sens dubte, pot haver retardat i complicat la negociació a dues bandes en algun moment però, sempre, ha sigut pensant en el millor per a Alcoi", assegura Francés.

Està previst que el CEEM d'Alcoi, quan entre en funcionament, oferisca vora 60 places per a la comarca, repartides entre Centre de Dia i Centre Assistència.