El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Nacional 340 ja és d'Alcoi, i a més de la cessió el Ministeri construirà la rotonda nord

L'Alameda Camilo Sesto, un dels trams de la nacional cedida.

El canvi de titularitat de la carretera permetrà a l'Ajuntament fer actuacions com instal·lar un semàfor en la Beniata o reordenar l'Alameda Camilo Sesto.

"El Ministeri no assumeix cap projecte que no vaja a executar" asseguren des de l'Ajuntament, des d'on recorden que fa més d'una dècada que "el Govern d'Espanya no accepta cessions de travessies a canvi d'una inversió o quantitat econòmica, exceptuant aquest cas".

L'Ajuntament informa que ja s'ha firmat la cessió de la Nacional 340 al seu pas per Alcoi, en concret des de la rotonda del Molinar fins a l'accés Nord, amb excepció del pont de Fernando Reig que per la seua rellevància continua sent titularitat del Ministeri. En total, el tram que el Ministeri cedeix a la ciutat és de 5.707 metres, amb una superfície estimada de més de quasi 160.000 metres quadrats.

Firma de la cessió amb demarcació de carreteres,, Imatge facilitada per l'Ajuntament.

Des del consistori es mostren molt satisfets i destaquen que "des de fa més de 10 anys, el Govern d'Espanya no accepta cessions de travessies a canvi d'una inversió o quantitat econòmica, exceptuant aquest cas, en el qual dedicarà 1.500.000 d'euros a la nostra ciutat". En aquest milió i mig s'inclou 600.000 euros que costaren les obres d'estabilització de la Vaguada, i 900.000 euros per a construir la rotonda nord, molt demandada per la federació d'empresaris comarcal i que el Ministeri s'ha compromés a construir. "Cal assenyalar que el Ministeri no assumeix cap projecte que no vaja a executar", asseguren des de l'Ajuntament. Ara mateix el projecte de la rotonda està en el Ministeri de Transports, a espera de la seua revisió i aprovació.

Però a banda de la futura construcció d'una rotonda en l'accés nord de la ciutat, el fet que la nacional passe a ser una travessia de la ciutat permet a l'Ajuntament fer determinades actuacions que abans eren difícils perquè la normativa del ministeri és més restrictiva. Així, es preveu la instal·lació d'un semàfor a la Beniata per a facilitar el pas de les persones des de Sant Pancraç, o es podrà reordenar el trànsit a Alzamora, l'Alameda Camilo Sesto o l'avinguda Juan Gil-Albert.

L'alcalde Toni Francés es mostra molt satisfet i recorda que la cessió de la travessia estava pendent des que es va acabar de construir la circumval·lació, perquè mai s'aconseguia una compensació. "Després de més de 10 anys de reivindicacions ha sigut aquest Govern Municipal el que ha aconseguit que la cessió de la travessia tinga a canvi una inversió del Ministeri. Han sigut molts anys de reunions per a poder arribar finalment a aquest acord que serà molt beneficiós per a Alcoi".