El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La plaça del carrer Ferran el Catòlic d'Alcoi, pròxim objectiu dels plans municipals d'obra

La subvenció per a dur a terme la reforma és part de les inversions financerament sostenibles previstes per la Diputació.

L'Ajuntament d'Alcoi té previst escometre una reforma integral a la plaça del carrer Ferran el Catòlic durant la primera meitat de 2019. Els plans d'inici però es troben condicionats a la recepció d'una subvenció per part de la Diputació d'Alacant, amb la qual finançarà vora el 70% de l'obra.

Les actuacions tindran un cost de 195.102 €, i amb elles està previst crear una nova zona de jocs infantils, enjardinar la plaça i el vial, així com implantar tecnologia led en el sistema d'il·luminació. Una altra de les novetats afecta el trànsit, ja que es permetrà l'accés a vehicles autoritzats en el tram que fou tallat a principis d'any.

La mesura permetrà que serveis d'emergència puguen accedir al gual del col·legi de les Esclaves, que havia quedat inutilitzat després de la implantació del carril bici. Així doncs, els cossiols de formigó que actualment impedeixen el trànsit serien substituïts per pilons retràctils.

També s'anivellarà la zona de la carretera amb la del parc, disposant per a tal fi un paviment de formigó amb algunes zones de gespa i altres amb superfície de seguretat per als jocs infantils.

Els 135.269 € que rebrà l'administració local per a aquesta obra formen part de les inversions financerament sostenibles previstes per la Diputació. L'any passat molts municipis les destinaren a solucionar els problemes del temporal, i des de la Diputació ofereixen de nou els diners perquè els pobles facen les obres que no pogueren fer el 2017.

Més enllà de la millora a Ferran el Catòlic l'Ajuntament té previstes dos actuacions en altres punts de la ciutat, ajustant-se així al màxim de 4 actuacions que permet la Diputació en aquesta mena de subvencions.