El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament demanarà més temps a la justícia mentre revisa els preus de la Rosaleda

La justícia els ha donat un any per a fer les obres però preparen un recurs. I neguen "actitud dilatòria" com els han acusat des de la colla la Carrasca després que el concurs haja quedat desert. S'excusen en què els preus licitats eren els fixats pels tècnics.

Com ja els hem contat en ARAMULTIMÈDIA, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha emés una providència per la qual dona un any de temps a l'Ajuntament d'Alcoi per a concloure la reposició de la zona verda de la Rosaleda. Fins i tot alerta de possibles responsabilitats penals o multes coercitives per a l'alcalde Toni Francés o el regidor d'urbanisme Jordi Martínez si no s'executen les obres.

Doncs bé, des de l'Ajuntament expliquen que preparen un recurs de reposició contra esta providència, que encara no és ferma. I el regidor d'Urbanisme Jordi Martínez assegura que des que en març quedara desert el concurs, s'ha iniciat l'expedient per a la revisió de preus per a licitar-lo de nou.

Des de la Colla la Carrasca han criticat el que consideren una "actitud dilatòria" per part dels socialistes, i Jordi Martínez ho nega: "hem complit amb els terminis, a més el Tribunal tenia constància del projecte i licitació, i quant als preus sempre hem assumit el cost fixat pels tècnics, que són els qui tenen competència per a determinar una qüestió com eixa. Si en el seu moment tècnicament es va fixar un preu, la nostra obligació era concursar-lo per aquesta quantitat, ja que a part de voler complir amb la sentència sempre tenim present que es tracta de recursos públics i cal gestionar-los adequadament".

Els ecologistes diuen que ells presentaren al·legacions per alertar del baix preu, però Jordi Martínez diu que en eixe moment, novembre del 2022, hi havia un informe tècnic on es deia que els preus dels materials s'estaven rebaixant i no es va acceptar l'al·legació.

Jordi Martínez assegura que "el govern municipal és el primer interessat a reposar la zona verda de la Rosaleda i a complir la sentència, i per això ha dut a terme tots els passos necessaris per a poder fer-ho i, d'una vegada per sempre, solucionar aquesta barrabassada que va fer el PP en la seua etapa de govern municipal amb Fernando Pastor com a regidor d'Urbanisme i que costarà molts diners als alcoians i alcoianes perquè els populars van executar un projecte sabent que era il·legal i tampoc després van fer res per solucionar-ho".