El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcalde de Planes demana perdó entre plors a la família del jove mort en Planes en l'última sessió del juí

Ha sigut en l'última sessió del juí, que queda vist per a sentència. L'actual alcalde de Planes i qui fóra regidor de festes s'enfronten a un delicte d'homicidi imprudent.

Ha quedat vist per a sentència el juí per la mort d'un jove a Planes el 2012, durant la Plantà del Xop. Al llarg de tres dies, el jutjat penal d'Alacant ha acollit les declaracions de testimonis, la família de la víctima, dels dos acusats: qui fora l'alcalde en el moment i ara, Javier Sendra; i el regidor de festes en el moment dels fets Vicente Català.

I en l'última sessió del juí, l'alcalde Javier Sendra ha trencat a plorar, i ha demanat perdó a la família de la víctima. Ha sigut quan ha fet ús del dret a l'última paraula, i on ha explicat que aquesta festa no tornarà a celebrar-se "mentre de mi depenga". Un perdó que per a la família de la víctima arriba tard, i consideren que podria haver-se evitat. La família, que exerceix l'acusació particular, mantenen la petició de 2 anys i cinc mesos de presó per a cadascun dels dos acusats, i demanen la inhabilitació de Sendra per a un càrrec públic. El Fiscal també considera que "no es van adoptar les mesures pertinents", però rebaixa la petició de pena a un any de presó per homicidi imprudent, i 3 mesos per lesions a una segona víctima.

Per la seua banda, la defensa demana l'absolució en considerar que no està suficientment acreditat el que va ocórrer i que "cap mesura de seguretat" haguera evitat la mort del jove.

Una vegada conclòs el juí, queda esperar que es declare i es faça pública la sentència.