El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alcalde Toni Francés dona per tancat el conflicte amb la Policia Local amb l'arxivament de l'última denúncia

Els socialistes volen concretar econòmicament els 8 anys de processos judicials que han suposat les denúncies i que, asseguren, "paguen tots els alcoians".

Els socialistes critiquen a Quique Ruiz, del PP; i Estefania Blanes, d'Esquerra Unida, per fer un ús polític de les denúncies "per a desgastar un govern i menysprear la nostra honorabilitat". Reclamen una rectificació i disculpes públiques.

El jutjat de primera instància i instrucció 2 d'Alcoi ha arxivat l'última denúncia penal presentada per SIPOL, el Sindicat de Policies Locals de la Comunitat Valenciana, contra diversos regidors i funcionaris de l'Ajuntament d'Alcoi. SIPOL denunciava suposada malversació pel pagament a un agent d'unes hores extra que no estaven registrades en el sistema de fitxatge. Però, segons la sentència, hi ha altres documents i testimonis per corroborar que aquestes hores extres s'han realitzat. La sentència diu que "l'incompliment del protocol de fitxatge, per si soles, no suposa un delicte de malversació de caudals públics en demostrar-se la realització de les hores retribuïdes", i en tot cas caldria buscar "responsabilitat disciplinària", però no penal.

L'alcalde Toni Francés ha presentat aquest arxiu com la mostra que han intentat un "procés d'acoso i intent de derribo al nostre govern", ja que, assegura, són més de 12 les denúncies per via penal que el Sindicat ha presentat contra el consistori des de l'any 2014, i "totes i cadascuna han sigut arxivades".

Toni Francés ha comparegut amb els dos regidors socialistes Jordi Martínez i Lorena Zamorano, tots tres presents en les denúncies i que han criticat durament l'ús polític que n'ha fet l'oposició. Jordi Martínez assegura que "l'única pretensió que tenien aquestes denúncies era fer-mos passar pel jutjat, per al moment següent tindre un partit que el demanara la dimissió". I Lorena Zamorano s'ha dirigit directament al portaveu del PP Quique Ruiz i a la diputada d'Esquerra Unida Estefanía Blanes perquè, assegura, tots dos han utilitzat les denúncies "per desgastar al govern", i exigeix una rectificació pública.

 

El portaveu popular Quique Ruiz ha contestat en un comunicat on considera que els socialistes tenen una "actitud infantil".