El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Alcoià i Comtat està fora de risc amb una incidència de 43 casos per cada 100.000 habitants

La Serra de Mariola ja presenta els colors de la primavera.

Segons l'actualització de xifres de Sanitat, el departament d'Alcoi compta amb 13.348 casos, 59 detectats en l'última quinzena. Sumem 6 noves morts i ja hem perdut 414 persones.
 

Hem sumat tan sols 6 nous contagis en els últims dies a tot el departament. Si mantenim aquest nivell mentre es generalitza la vacunació, tindrem la batalla guanyada. 

Comencem en la xifra dolenta perquè continuem sumant morts, 6 en els últims dies. 2 corresponen a Ibi, i les altres quatre a Alcoi, Banyeres, Muro i Onil. En total hem perdut 414 veïns de les comarques i, recordeu, som un dels municipis de més de 50.000 habitants amb la mortalitat més elevada de tota Espanya

Però és l'única xifra que fa mal, perquè la resta són positives i ens mostren un bon escenari. Tan sols hem sumat 6 nous casos en els últims dies: Alcoi i Cocentaina sumen dos cadascun, i Castalla i Ibi un. I ja hem acabat el recompte. Això deixa a tot el departament de salut en una incidència acumulada de 43 casos per cada 100.000 habitants, fora de risc. Hem de remuntar-se a l'estiu passat, concretamen al 21 d'agost, per vore xifres similars. 

Per municipis, Alcoi, Castalla, Ibi i Onil estan fora de risc. Cocentaina i Muro encara no, però s'apropen: en el cas de Cocentaina han baixat fins als 78 casos per cada 100.000 habitants, i Muro es manté amb 64 casos per cada 100.000 habitants. Banyeres de Mariola, que en l'anterior actualització va patir un pic important, no ha sumat nous contagis i aconsegueix reduir la incidència fins als 198 casos per cada 100.000 habitants. És ara per ara el municipi amb una major incidència. 

Això pel que fa als municipis més poblats, perquè la majoria dels pobles estan nets. Tan sols tenim incidència a Gaianes i Balones, per un cas detectat en cada poble però fa ja almenys una setmana. 

A la Comunitat Valenciana ja comencem a vore departaments en color verd, de "nova normalitat", i que corresponen a una incidència inferior a 25 casos per cada 100.000 habitants. Des de la generalitat volen ser cautelosos i si la incidència no baixa dels 25 casos per cada 100.000 habitants, encara consideren que hi ha un risc baix. És per això que tot i les bones xifres de la Comunitat Valenciana en general, el president Ximo Puig ha decidit allargar les mesures restrictives un mes més, per tal de consolidar les bones xifres mentre es generalitza la vacunació.