El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'àrea de Salut d'Alcoi encadena tres dies sense morts per Coronavirus

Facultatives celebren la recuperació d'un pacient / Foto arxiu

Recordem que la Conselleria de Sanitat actualitza les xifres amb 24 hores de retard respecte a la seua publicació. 

Entre els dies 6 i 9 de maig el departament de salut d'Alcoi no ha hagut de lamentar cap víctima mortal per Coronavirus. On sí que s'aprecia un increment és en el nombre de positius: quatre més en les darreres 24 hores.

Així doncs, a dia 9 de maig han perdut la vida 113 persones per Covid-19 al departament d'Alcoi, on el virus mostra una taxa de letalitat de 82,5 (persones mortes per cada 100.000 habitants). En l'apartat d'infectats són 493 els positius acumulats, amb una taxa d'infecció molt propera a 360.

Es tracta de l'última actualització de les dades abans que les nostres comarques entre en la fase 1 de la desescalada. Serà a partir d'aquest dilluns 11 maig quan podrem començar a visitar persones, assistir a enterraments i vetles, comprar sense cita prèvia o asseure's en una terrassa. També es permeten reunions de fins a deu persones. Hauran de mantindre la distància de seguretat de dos metres i respectar les normes d'higiene relativa a rentada de mans. Els bars podran obrir les terrasses però amb un 50% del seu aforament i podrem viatjar en el cotxe amb els membres de la família.

De fet, la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha reconegut recentment que el Departament de Salut d'Alcoi ha passat a la Fase 1 perquè "la letalitat s'ha produït en espais tancats com són residències de majors". El focus està "molt concentrat" "no té perquè afectar a la resta de la població". Factors com la densitat de població i mobilitat (turisme) semblen determinats per a quedar-se dins o fora.

Cronologia dels efectes de la pandèmia en el departament de salut d'Alcoi

Xifres a escala provincial

Després de registrar-se el primer dia sense víctimes mortals des de l'inici de la crisi sanitària, la província d'Alacant ha hagut de lamentar un nou mort per coronavirus en les últimes 24 hores. Ja són 471 les persones a la província que han perdut la vida pel virus. 144 persones continuen ingressades a l'hospital, mentre que la nota positiva la marquen les altes: 3.195 a tota la província, 45 des de l'última actualització.

Cronologia dels efectes de la pandèmia en la província d'Alacant