El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'arròs serà el centre de la primera edició d'Alcoi Gastronòmic

Alcoi Gastronòmic vol visibilitzar la gastronomia alcoiana com un recurs turístic únic i propi del qual Alcoi pot presumir. "Una paella te la fan ja a Nova York, però unes bajoques farcides o una olleta, o tens vens ací o no te les menges", diu la regidora de turisme Lorena Zamorano.

Alcoi Gastronòmic tindrà lloc de 18 de novembre a l'1 de desembre. Hi haurà una Fira de Mostra del producte, unes Jornades per a restauradors amb Kiko Moya, i la possibilitat de tastar un menú especial en els restaurants participants, que en aquesta primera edició oferiran un plat relacionat amb l'arròs.

Novembre serà el mes de la cullera i la gastronomia a Alcoi. S'ha presentat Alcoi Gastronòmic, quinze dies d'activitats per a satisfer el paladar dels alcoians. Però també estan pensades per a promocionar el sector, amb una Fira del producte del nostre territori, i també unes jornades tècniques per a restauradors amb ponents com Kiko Moya.

Alcoi Gastronòmic naix amb la idea d'oferir una cita gastronòmica als veïns de la comarca, però també, com explica la regidora de turisme Lorena Zamorano, perquè ens adonem que "podem presumir deixe producte gastronòmic". Zamorano assegura que tenim un producte gastronòmic que tan sols es pot tastar si vens a Alcoi, "una paella te la fan ja a Nova York, però unes bajoques farcides o una olleta, o tens vens ací o no te les menges. És un potencial que ens hem de creure tots".

Tot començarà el 18 de novembre amb la presentació al Sercotel, i un dinar amb plats típics elaborats per cuiners de diferents restaurants alcoians. Dissabte 23 de novembre, l'Àgora acollirà la primera Fira Gastronòmica, amb la participació ja confirmada de 15 productors comarcals. I dimecres 27 tindrà lloc la jornada sobre restauració turística, amb les experiències de Kiko Moya, Jorge Sanus i Evenor Sevilla.

Però a més, mentre dure Alcoi Gastronòmic fins a l'1 de desembre, els restaurants participants oferiran un menú especial que estarà centrat en l'arròs. De moment hi participen 6 restaurants, que es donaran a conéixer pròximament per xarxes, però des de l'Associació Turisme Alacant Interior recorden que la participació encara està oberta i animen al sector a posar-se en contacte amb l'associació o l'oficina de Turisme.

Indira Amaya i Ramón Reche, de l'Associació Turisme Alacant Interior; i la regidora Lorena Zamorano

La idea s'ha treballat des de la mesa de turisme, que ja va presentar la idea, tot i que en un principi la intenció era celebrar-ho en febrer i finalment s'ha avançat a novembre. I és l'aposta dels restauradors per recuperar les antigues jornades Manjaria, que servien de trobada per al sector. Alcoi Gastronòmic està organitzat per l'Associació Turisme Alacant Interior, amb col·laboració de la Cambra de Comerç, i compta també amb la marca Exquisit Mediterrani de l'Agència Valenciana de Turisme.