El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les bombes trobades en Rodes seran objecte d'exposició

Cal recordar que, durant la consolidació de la façana, es van trobar més de 80 artefactes de la Guerra Civil, el que va provocar l’actuació del Servei de Desactivació d’Explosius i Defensa, Tedax-NRBQ.

La Policia Nacional ha fet entrega a l'Ajuntament d'Alcoi d'alguns dels artefactes que es van trobar durant les obres de consolidació de fàbrica de Rodes en octubre de 2018. La idea del consistori és que les peces s'exposen en el futur parc tecnològic que es crearà en aquesta illa.

Cal recordar que, durant la consolidació de la façana, es van trobar més de 80 artefactes de la Guerra Civil, el que va motivar l’actuació del Servei de Desactivació d’Explosius i Defensa, Tedax-NRBQ.

L'acte d'entrega dels artefactes ha tingut lloc a l'Ajuntament d'Alcoi, amb la presència del màxim representant de la Policia Nacional en la ciutat, Jesús Sánchez, acompanyat per tota la corporació municipal i representants de la Guàrdia Civil i la Policia Local. També ha estat representant Servei de Desactivació d’Explosius i Defensa, Tedax-NRBQ, que van ser els encarregats d’extraure els artefactes i assegurar-se que aquests no provocaren danys personals i materials.

L’alcalde Toni Francés ha destacat la tasca realitzada pels diferents cossos de seguretat en la ciutat d’Alcoi: "Les persones que treballen als cossos de seguretat en la nostra ciutat són persones que treballen per als altres, sobretot, en aquells moments d’emergència, quan més falta fa, ajudant amb la seua tasca a que la ciutat recupere, quan abans, la seua normalitat i que tots puga’m viure més segurs".

Descobriment de 80 artefactes explosius

Cal recordar que durant les obres de consolidació de l’illa de Rodes, en octubre de 2018, es van trobar a l’antiga 'Fundición de Rodes Hermanos', un total de més de 80 artefactes entre granades de mà, projectils i obusos de diferents mides. La majoria d’aquest material va ser destruït a causa del mal estat en què es trobava però alguns d’ells, han sigut entregats per la Policia Nacional per formar part del patrimoni històric de la ciutat.