El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les comarques sumem 1 mort i 4 positius

Imatge de recurs de l'Hospital Verge dels Lliris

Acumulem 422 casos positius, dels quals n'hem perdut 110. De la resta no sabem quants continuen actius o hospitalitzats, o quantes altes s'han donat. Tampoc es faciliten dades per municipis.

Una de les dos morts registrades en l'últim dia a tota la província d'Alacant correspon al nostre departament de salut. Recordem que l'àrea de salut cobreix els 32 municipis de l'Alcoià i el Comtat, però no es concreta a quin municipi pertany. La segona mort registrada a Alacant, és del departament de Salut de la Marina Baixa.

Acumulem 110 morts des que s'ha iniciat la crisi a l'Alcoià i el Comtat, tot i que la gran part, almenys la meitat, s'han produït a la residència de majors d'Oliver per una virulència de moment no explicada. Som el segon departament amb més morts, per darrere de l'Hospital General de València, tot i que aquest cobreix una població de més del doble que la nostra, així que la seua taxa de morts per 100.000 habitants és molt inferior, nosaltres estem en 80 (morts cada 100.000 habitants) i ells no arriben als 32. En aquesta taxa som els segons per darrere del departament de Requena, que ens duplica amb 162 morts cada 100.000 habitants.

Si al departament d'Alcoi no s'haguera patit amb tanta virulència el brot a la residència d'Oliver, la nostra taxa de morts estaria per sota del 30, com la gran majoria de departaments valencians (per a traure aquesta dada, hem suposat que 60 de les morts corresponen a la residència. No tenim dades oficials, i els familiars calculen que són més de 60). 

Poques conclusions més es poden traure amb les dades comarcals que s'ofereixen. Hem sumat 4 positius i ja en són 422 en l'acumulat., D'ells hem perdut 110, i dels altres 312 no sabem quantes altes s'han donat ni quants continuen actius, o quants estan hospitalitzats. Recordem que, per fonts no oficials, sabem que no hi ha saturació a l'Hospital Verge dels Lliris, objectiu de les mesures que estem acomplint.

 

Més informació... Cronologia de les dades referides al Departament de Salut d'Alcoi.