El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres a l'Illa de Rodes comencen a fer-se visibles

Part de la façana de l'Illa de Rodes

La primera fase de les obres s'ha pogut finançar amb una subvenció de la Diputació d'Alacant, valorada en 239.456 €.

Els treballs es van iniciar fa dos mesos i s'ha actuat tant en l'interior com en la façana de l'immoble.

S'acosten les eleccions locals i el govern intenta que els grans projectes marcat en roig en aquesta legislatura s'avancen el més ràpid possible. Un d'ells, naturalment, és el futur parc tecnològic i cultural en l'anomenada Illa de Rodes.

El pla d'obres per a convertir aquest espai en un dels punts de referència de la ciutat va començar fa dos mesos amb la primera fase de les obres, consistent en la consolidació de les façanes i l'interior de l'immoble, la recuperació del refugi antiaeri, i la catalogació de tots els elements.

Havent transcorregut dos terços d'aquesta fase, l'Ajuntament ha anunciat en nota de premsa que les obres "avancen a bon ritme", per tant, tot fa pensar que el primer termini de les actuacions podria finalitzar a principis del mes de novembre.

De moment, on més visibles s'han fet els avanços és en una important part de la façana, lliure de les pintades i la brutícia que l'ha caracteritzada durant les últimes dècades.

Dels nombrosos serveis que s'ha dit que acollirà l'Illa de Rodes, de l'últim que s'ha tingut notícia és del Centre de Turisme (DdT) d'Interior. També està projectat l'Institut Tecnològic de la Cosmètica, una llançadora d'empreses tecnològiques, i espais culturals com ara l'arxiu municipal.