El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres del refugi d'animals de Muro ja han finalitzat

Es tracta d'un dels projectes més ambiciosos del pressupostos de la Mancomunitat per a l'any 2019.

 

En els darrers dies ha finalitzat la construcció del refugi d'animals ubicat a Muro, un projecte impulsat per la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat i del qual encara queda pendent l'obtenció de llicència i l'adjudicació del contracte.

Despés d'haver-se acabat les obres s'està treballant en la instal·lació elèctrica, que funcionarà de forma autònoma amb energia renovable gràcies a les plaques solars. El següent pas per a posar en marxa el refugi serà sol·licitar la declaració de nucli zoològic per tal d’obtenir la llicència d’activitat i posteriorment adjudicar el contracte de la seua gestió.

La canera està ubicada en la carretera CV-705, que va des de Setla de Nunyes a Alcosser de Planes, en el terme municipal de Muro. L'espai ocupa més de 2.300 metres quadrats en la zona que era l'antic abocador de Muro. Segons informen des de la Mancomunitat, s'han licitat les obres per quasi 80.000 euros.

Aquest alberg vol solucionar els problemes que pateixen els municipis de les comarques amb l'abandonament d'animals. Cal recordar que des d'aquest 2018 la protectora d'Ibi ja no arreplega animals de fora del seu municipi; i des d'Alcoi tampoc donen abast.