El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Hospital comarcal també deriva ja els parts programats i cesàries a altres hospitals

L'Hospital Verge dels Lliris busca qualsevol espai al centre on acollir ingressats per coronavirus. 

Des del Departament de Salut expliquen que la situació és excepcional, i per això la planta de maternitat a l'Hospital Verge dels Lliris deixa de funcionar com a tal de manera temporal. Forma part de la reorganització del centre per atendre l'elevat nombre d'ingressos per coronavirus. Els parts espontanis o les urgències durant l'embaràs continuen atenent-se a l'Hospital Verge dels Lliris. 

La situació d'estrés a l'Hospital Verge dels Lliris és més que evident. Queden pocs llits lliures, per a qualsevol malaltia; ja s'han suspés operacions i els casos urgents es deriven, si és possible, a altres hospitals. I ara també deixa de funcionar com a tal la planta de maternitat.

Els parts espontanis i les urgències s'atendran igualment, així com les ecografies o els monitors. S'ha habilitat de manera temporal la unitat Puerperal de Curta Estada de l'àrea de paritori per atendre els parts. En tot moment s'utilitzara mascareta FPP2, i s'intentarà oferir altes precoces, a les 24 hores. 

Però les cesàries i parts programats, depenent de la pressió assistencial del moment, es derivaran als hospitals d'Ontinyent o Elda.

La situació de tensió és tal al centre hospitalari comarcal que des del departament de salut ofereixen atenció psicològica als treballadors, i han facilitat una sèrie de recomanacions mentre es treballa i durant els descansos, per tal de lidiar amb les complexes emocions, pensaments i conductes que genera aquesta situació d'alarma.