El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició sol·licita un plenari extraordinari per a tractar la crisi generada pel temporal

Plenari a l'Ajuntament d'Alcoi.

El govern encara no s'ha pronunciat oficialment, encara que fonts de l'executiu consultades no veuen amb mals ulls la convocatòria.

Les forces de l'oposició a l'Ajuntament d'Alcoi han subscrit una sol·licitud formal per a convocar un plenari extraordinari on s'aborde públicament la crisi generada pel temporal 'Gloria'.

9 regidors han signat la sol·licitud -pertanyents a tots els grups de l'oposició excepte a Podem-; això suposa que el plenari s'hauria de celebrar en haver sigut demanat almenys per una quarta part dels membres de la corporació. Així s'estableix a la lley 7/1985 de Bases de Règim Local.

Cristian Santiago, portaveu de Podem, reconeix que la formació morada no ha signat el document després de no haver sigut convidada a prendre part en la seua elaboració. "Ens han presentat la sol·licitud pocs minuts abans que anara a passar per registre; un document tancat que havia sigut redactat sense les nostres aportacions. Donades les circumstàncies, no el podíem signar", comenta Santiago. A pesar de rebutjar les formes, els morats estan d'acord amb el fons de la qüestió, i aplaudeixen la celebració del plenari, "on es puga debatre la qüestió davant dels mitjans de comunicació i de la ciutadania" afegeix l'edil morat.

El govern encara no s'ha pronunciat oficialment, encara que fonts de l'executiu consultades no veuen amb mals ulls la convocatòria. Els membres de l'oposició esperen rebre una resposta del govern durant la junta de portaveus que se celebra aquest dilluns 27 de gener.

Temes a tractar

Els signants volen sol·licitar al govern durant la sessió informes amb què quantificar els danys provocats en Alcoi per 'Gloria', també per a conéixer les causes dels problemes ocasionats en la xarxa d'aigües, un altre sobre el dispositiu de prevenció i emergències en la xarxa de carreteres, i per últim un informe sobre la situació del parc d'habitatges, especialment al centre històric.

D'altra banda, es vol sol·licitar l'aplicació urgent del Pla Estratègic del Centre per a la regeneració del barri, i un estudi que valore l'aplicació de mesures econòmiques compensatòries als veïns afectats per la falta de subministrament de l'aigua. Des de Guanyar s'han pronunciat respecte a la sol·licitud, destacant "la facilitat en què els grups de l'oposició han arribat a l'acord de poder debatre públicament".