El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El veïnat de Muro decidirà què fer amb els dies festius previstos per a Moros i Cristians

Festes de Muro 2017

L'Ajuntament de Muro ha posat en marxa una consulta ciutadana per a decidir què fer amb els dos dies festius previstos per a celebrar Moros i Cristians, festivitat suspesa a causa del Coronavirus. Plantegen la possibilitat de mantenir les dates o establir-ne unes altres alternatives.

El consistori ha habilitat una enquesta en línia al web municipal, en la qual es podrà votar fins al dimecres 29 d'abril. Els requisits són estar empadronant en Muro i ser major de 18 anys. Els dies previstos inicialment eren el 8 i l'11 de maig. L'enquesta permet dues opcions: mantenir aquests dos dies, o escollir-ne dos d'una llista de cinc dates, que el consistori ha consensuat amb diferents agents municipals. Aquestes cinc dates són el 14 i 17 d'agost, el 8 d'octubre, el 2 de novembre i el 7 de desembre. També es pot votar a través des de l'aplicació mòbil MunicipApp, dins de la secció d'enquestes.

En altres municipis com Alcoi s'ha decidit per mantenir en les mateixes dates (almenys del festius escolars) a pesar de la suspensió de Festes de Moros i Cristians. D'aquesta manera, anunciaven fa unes setmanes que els festius escolars continuarien sent els dies 24 i 28 d'abril.

Suspensió de festes

Muro va ser un dels primers municipis de les nostres comarques en anunciar la cancel·lació de les seues festes per a 2020; posteriorment van seguir el seu exemple Ibi i Castalla. La Junta de Festes de Muro va justificar la decisió d'acord amb motius sanitaris i també econòmics, a més de la coincidència amb els festejos d'altres pobles, que haguera ocasionat problemes per a disposar de tratges i de bandes de música.