El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Naiara Davó ha de decidir si deixa de ser regidora per a convertir-se en diputada a les Corts

Assegura que ha parlat amb el cercle de Podem Alcoi, de qui ha rebut el suport i "la confiança" en el seu criteri; així les coses diu que és una decisió personal que prendrà prompte, "no pot passar d'aquest cap de setmana".

Rubén Dalmau ha renunciat a l'escó de diputat en les Corts per a ser vicepresident segon del Consell, i el seu lloc l'ocuparà ara la següent en la llista, Naiara Davó. Però Davó és l'actual portaveu de Podem a l'Ajuntament d'Alcoi, i ara ha de triar entre un dels dos càrrecs. Davó assegura que "no és una decisió fàcil" perquè sent "responsabilitat" tant cap al projecte local com l'autonòmic.

La configuració del nou Govern Valencià generà moviments en les llistes que afecten les nostres comarques. Recordem que a part d'encapçalar la candidatura municipal de Podem Alcoi, Naiara Davó era la quarta d'Unides Podem en la llista provincial d'Alacant per a les Corts, La formació va obtenir tres escons per la província, l'últim d'ells ocupat per la també alcoiana Estefania Blanes.

Però ara el cap de la llista alacantina i també candidat a la presidència Rubén Dalmau, seguint el Codi Ètic de la formació per a no acumular càrrecs, ha renunciat a l'escó de diputat per a convertir-se en vicepresident segon del Consell. I això obri la porta a l'entrada de Naiara a la cambra autonòmica.
 

 

Es genera una situació complicada per a Naiara Davó, que ha de prendre una decisió, perquè com ha fet Dalmau, haurà de renunciar a una de les dos actes, la de diputada o la de regidora. Davó ha explicat ARAMULTIMÈDIA que sent "responsabilitat" pels dos projectes. Per una banda encapçala un nou equip local "preparat, volia treballar en ell", però també reconeix que en el govern valencià tenen "més capacitat executiva i possibilitat de dur endavant les polítiques". Assegura que ha parlat amb el cercle de Podem, de qui ha rebut el suport i "confien en el meu criteri"; així les coses diu que és una decisió personal que prendrà prompte, "no pot passar d'aquest cap de setmana".

Aquest canvi també implicaria una reordenació en el grup municipal de Podem Alcoi, i entraria com a regidor a l'Ajuntament el número 3 de la llista municipal, Aarón Ferrándiz. El que fins ara era número dos i company de Davó en l'Ajuntament, Cristian Santiago, passaria a ostentar el càrrec de portaveu del grup.

Pendents d'una altra possible diputada alcoiana

I a més de Naiara Davó, podriem tindre una altra diputada alcoiana. El PSOE va aconseguir 10 escons per Alacant, i Aroa Mira estava l'11 en la llista provincial. Així les coses podria ser requerida com a diputada a les Corts si, per exemple, Ana Barceló renuncia també a l'acta de diputada en ser consellera. Des d'ARAMULTIMÈDIA estem pendents de qualsevol novetat al respecte.