El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ni morts ni nous contagis a les comarques

Per primera vegada tenim xifres d'ocupació a l'Hospital Verge dels Lliris, tot i que referents al període del 21 d'abril al 4 de maig. En eixa quinzena hi havia 134 persones ingressades i 19 en l'UCI, d'una capacitat de vora 300 llits.

L'última actualització, referent a la jornada del 10 de maig, no suma ni contagis ni morts al departament de salut d'Alcoi.

Molt bones xifres les que hem conegut hui, primer dia de la fase 1 al departament d'Alcoi. Durant l'última jornada, diumenge 10 de maig, no incrementem ni morts, ni casos. La província d'Alacant ha registrat dos morts, que corresponen als departaments d'Elx-Crevillent i Alacant.

Així, ens quedem amb les xifres de dissabte: 113 morts, i 493 contagis. Xifra que encoratja l'esperança però que no ha d'animar l'incivisme o la irresponsabilitat. Seran les xifres de tota aquesta setmana les que ens permetran continuar en aquesta fase, així que cal mantindre la tendència. 

Com saben, tan sols el 30 per cent de la Comunitat Valenciana ha passat a la primera fase, situació que ha incomodat al govern autonòmic, que havia demanat que passara tota el territori. Per a demostrar que tenien raons, han fet públic l'informe de més de 200 pàgines amb dades concretes, i on tenim alguna qüestió interessant, i també esperançadora, referent al nostre departament de salut.

Són dades que fan referència als 15 dies entre el 21 d'abril al 4 de maig. En aquestes dos setmanes les comarques patirem 6 morts, segons el cronològic oficial que hem estat seguint, i segons l'informe de la Generalitat, cap d'elles es va produir a una residència de majors de l'Alcoià o el Comtat. De les 6 morts, 2 apareixen confirmades amb PCR. 

L'informe també arreplega dades, per primera vegada públiques, de la situació a l'Hospital Verge dels Lliris. Durant les dos setmanes a les quals fa referència l'informe tan sols es va incrementar en una persona ingressada, de 133 a 134. I no va variar el nombre de persones ingressades a l'UCI, 19. La capacitat de l'Hospital està al voltant dels 300 llits, així que suposa que està a menys del 50 per cent de la seua ocupació. 

En eixa mateixa quinzena, al nostre departament de salut es van detectar 46 casos sospitosos i amb símptomes, dels quals tal sols 1 va donar positiu amb prova PCR. Per altra banda, en una setmana, del 28 d'abril al 4 de maig, s'han fet 177 test PCR, 1.047 test ràpids, i 129 test serològics al Departament 15 d'Alcoi.