El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

No sumem morts, i es detecten 9 nous casos positius en les comarques

Fa dos setmanes que no patim més d'una mort en la mateixa jornada. 

 

Mantenim la xifra de morts en 112 a les nostres comarques. Segons les últimes informacions no oficials, més de la meitat, 74 corresponen al centre de majors d'Oliver d'Alcoi on no sabem si el brot està tancat. 

Segons l'actualització de dades de la conselleria de Sanitat, al llarg del 5 de maig s'han detectat 9 casos nous de coronavirus a les nostres comarques. No és una xifra elevada, però cal tindre en compte que ara tan sols s'inclouen els detectats per proves PCR. El total acumulat és de 478, i caldrà vore com evoluciona aquesta xifra fins al diumenge, quan, en principi, es decidirà quines zones passen de fase. 

Pel que fa als morts, en la jornada del 5 de maig no afegim cap, així que ens quedem en la mateixa xifra d'ahir, 112. Fa dos setmanes que no patim més d'una mort en la mateixa jornada. 

Poca cosa es pot concretar de les 112 morts, però sembla que prou més de la meitat, el 68 per cent, corresponen als majors residents. Recordem que no tenim xifres oficials, però APunt informava ahir que la xifra de morts a la residència DomusVi d'Alcoi era de 74; i a la residència d'Onil hi ha confirmada almenys 2 morts.(segons la informació que encara oferia Sanitat a finals de març). Així les coses, almenys 76 de les 112 morts a les comarques, són de majors residents en geriàtrics. 
 

Més informació... Cronologia de les dades referides al Departament de Salut d'Alcoi.

Clica ací er a seguit les dades diàries.