El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova concentració veïnal contra l'ordenança de 'peatonalització' del centre d'Alcoi

L'Ajuntament ha convocat per aquest 8 d'octubre el plenari per a l'aprovació inicial de l'Ordenança per a convertir el centre en zona de vianants

Unes 200 persones s'han concentrat a la Plaça d'Espanya en senyal de protesta per l'Ordenança per a convertir el centre en zona de vianants que ha proposat el govern municipal. Aquest dijous 8 d'octubre, s'ha convocat un plenari extraordinari per a l'aprovació inicial de l'Ordenança per a convertir el centre en zona de vianants; i que estableix l'àmbit d'aplicació i com es regularan les sancions o els permisos. L'oposició en bloc ha creat 12 propostes per complementar aquesta ordenança.

Pareix que tothom està d'acord en fer el centre com a zona de vianants, però hi ha desavinences en la forma de formalitzar-ho. L'Ajuntament ha convocat per aquest 8 d'octubre el plenari per a l'aprovació inicial de l'Ordenança per a convertir el centre en zona de vianants; i que estableix l'àmbit d'aplicació i com es regularan les sancions o els permisos. Els canvis concrets de trànsit en cada carrer es detallaran més endavant, després del mes d'al·legacions. L'oposició en bloc ha consensuat mesures que ara caldrà vore si s'incorporen.

Segons Jordi Martínez, regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Alcoi, l'ordenança que es vol aprovar defineix l'àmbit d'actuació, el sistema de permisos a atorgar, i com es regulen les sancions. Si s'aprova, hi haurà un mes d'exposició pública per a la presentació d'al·legacions.

Serà després d'aquest mes d'al·legacions quan comence a definir-se els itineraris de trànsit al centre, és a dirs, quins carrers queden totalment restringits, i per quins podran passar els residents o càrrega i descàrrega; així com les direccions en els carrers de la rodalia a la zona afectada.

Les 12 propostes dels 6 partits de l'oposició


Són propostes que volen incrementar els beneficis de les persones que resideixen al centre, encara que siga de lloguer.


També reclamen més informació de certes qüestions, com la plataforma que gestionarà els accessos o els permisos extraordinaris; o la reorganització del transport públic. Altres aspectes són més econòmics, com l'ampliació dels horaris de càrrega i descàrrega.