El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova flota de vehicles per a la neteja i recollida de brossa a Alcoi

La nova flota de vehicles inclou vora 35 camions i netejadores noves, dels quals tan sols falten 4 grans vehicles per arribar. Entre els que s'han presentat hui hi ha novetats, com un vehicle amb pala davantera per a mobles i repartidor de sal al darrere, o una agranadora amb dos braços extraïbles que ajuden a la neteja.

Fa un parell de mesos es presentaven quasi una vintena de nous vehicles per a la neteja viària, totalment elèctrics, i que començaven a funcionar a Alcoi. I ara ja han arribat a la ciutat altra quinzena de vehicles que se sumen a la nova flota. Són agranadores, camions amb càrrega posterior per arreplegar escombraries de gran mida, o un tractor amb estelladora i braç articulat per a netejar solars.

Vehicle per arreplegar mobles, que també està preparat per a tirar sal

També hi ha vehicles nous, com un camió amb pala que serveix per a carregar mobles, però que també es pot aprofitar en temporades de neu i gel, i que té un repartidor de sal en la part posterior.

Vehicle per agranar que incorpora dos mànegues a pressió

O una agranadora amb dos braços mòbils que permet als treballadors enviar la brutícia directament als raspalls davanters, com es pot vore en el vídeo que acompanya aquesta notícia.

Queden per arribar 4 grans vehicles, i amb aquests es completaria la nova flota, en total 36 vehicles nous. La renovació de la flota s'inclou dins del contracte a FCC, que va incloure com a millora pròpia tots aquests vehicles nous.

Els treballadors de la contracta coneixen els nous vehicles

Per cert, que el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez ha recordat que estan pendents d'una tercera auditoria a l'empresa concessionària per a comprovar si compleixen amb tot l'acordat en el plec de condicions. Martínez ha explicat que "durant el període d'implantació no es genera sanció, però eixe període s'acaba ja", i que estan també pendents de les al·legacions que puga fer l'empresa "i després els serveis tècnics de l'ajuntament decidiran".