El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Obert el concurs per rehabilitar el futur museu de Camilo Sesto

El museu de Camilo Sesto estarà al Camí 40

El pressupost previst és de 155.000 euros i el termini per a presentar propostes conclou el 12 de juliol. L'Ajuntament voldria licitar les obres a finals d'any i obrir el museu el segon semestre del 2023.

Continuen els tràmits per a obrir a Alcoi un museu en record a Camilo Sesto, el seu cantant més internacional. Ja ha eixit el concurs per a fer les obres de rehabilitació de l'edifici que albergarà el museu, en el Camí 40, amb un pressupost màxim de 155.000 euros i 9 mesos d'execució d'obres.

Amb este pressupost cal consolidar l'edifici i millorar l'estabilitat dels elements estructurals ja existents. També assegurar l'accessibilitat i resoldre els problemes de salubritat de la coberta. Des del consistori diuen que es recuperarà així un edifici patrimonial, construït entre 1879 i 1880, que durant anys va albergar l'antic asil i ara volen convertir en un gran centre museístic. Compta amb tres espais: un d'ells és la sala d'exposicions de la Capella, en altre s'ubica la futura pinacoteca de la ciutat, i en el tercer s'obrirà el Museu de Camilo Sesto.

El termini per a presentar propostes conclou el 12 de juliol, i des del consistori voldrien que les obres s'iniciaren a finals d'any per a obrir el museu al públic abans que acabe el 2023. "Amb això, la nostra ciutat rendirà un homenatge permanent a l'ambaixador més universal que ha tingut Alcoi, i serà punt de trobada dels milions de seguidors que té l'artista", diu l'alcalde Toni Francés. "Vam tindre ocasió de parlar amb Camilo sobre el museu que anava a dedicar-li la ciutat, que recolliria la seua trajectòria personal i artística. Ara, estem cada vegada més prop que siga una realitat aquesta peça tan important per a difondre el nom de la ciutat d'Alcoi unit a la figura d'aquest extraordinari alcoià i artista".

Des de la regidoria de cultura recorden que es treballa també en el contingut del museu, que serà molt gran gràcies al llegat de l'artista que va donar a la ciutat. "En un primer moment van ser al voltant de 800 peces, que han anat augmentant en rebre diferents donacions posteriors, la qual cosa permet imaginar l'important contingut d'aquest museu, que serà lloc de trobada de seguidors de l'artista repartits per tot el món", diu el regidor Raül Llopis.

Llopis també recorda que el museu és part d'una ruta més gran sobre Camilo que es pot fer a Alcoi, visitant el col·legi Salesians on va estudiar, la Glorieta on va començar a cantar, o el cementeri, on la família de Camilo Sesto construirà un mausoleu en una parcel·la cedida per l'Ajuntament.