El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Patri Blanquer i Rafa Briet, segona i sèptim en la llista provincial del PSOE al Congrés

Briet (esquerra) i Blanquer (dreta) amb l'alcalde d'Alcoi / Foto d'arxiu

Les llistes socialistes a les Eleccions Generals i Autonòmiques encara són provisionals, i hauran de ser ratificades per a la direcció central del partit.

El Comité Provincial alacantí del Partit Socialista ha configurat les llistes per a la doble cita electoral del 28 d'abril, ambdues amb vells coneguts del socialisme de les nostres comarques. Patrícia Blanquer intentarà revalidar l'escó a la Cambra Baixa amb la seua segona posició en la llista del Congrés per Alacant, mentre que l'actual director General d'Habitatge, Rafa Briet, ho farà des de la sèptima posició. A la llista autonòmica es troba una altra alcoiana, Aroa Mira, que concorrerà la número 12.

Blanquer solament té per davant a l'actual Ministre d'Educació, Pedro Duque, nascut a la Comunitat de Madrid però amb vincles a la localitat de Xàbia. Si Ferraz ratifica la llista, l'alcoiana té moltes possibilitats de tornar a ocupar un escó els pròxims 4 anys, ja que els socialistes sempre han obtingut com a mínim dos diputats per la circumscripció d'Alacant en Democràcia. El pitjor resultat curiosament fou en les recents Eleccions Generals de 2016, quan el PSOE va obtenir dos diputats per la província.

Més difícil ho té Rafa Briet per a accedir a la cambra, ja que el partit mai ha aconseguit en democràcia set diputats per Alacant. No obstant això, qui sap si 'l'efecte Sánchez' podria fer millorar els resultats i permetre a l'anterior alcalde de Cocentaina fer el salt a la política estatal.

Aroa Mira és l'altra alcoiana present a les llistes, en aquest cas per a les eleccions a les Corts valencianes, que com ja va anunciar el president Ximo Puig seran avançades al 28 d'abril. La regidora de Benestar Social d'Alcoi durant els darrers 8 anys ja havia anunciat fa setmanes la seua intenció d'abandonar la política local. De fet, és l'única de les actuals regidores, juntament amb Manolo Gomicia, que no repetirà en la candidatura per a les eleccions municipals. Si Mira vol fer valdre la seua dotzena posició el partit haurà de millorar els 9 diputats autonòmics que va obtenir en 2015, el pitjor resultat socialista des de la Creació de les Corts en 1982.