El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Patronals i UGT firmen el Conveni Tèxtil i de la Confecció

Un dels objectius d'aquest conveni es augmentar el salari mínim intertèxtil a 14.000 euros anuals

S'ha signat a Madrid i durarà fins al 2020

Les patronals de tèxtil juntament amb UGT han firmat a Madrid el Conveni Tèxtil i de la Confecció. Tots els treballadors d'aquest sector i altres sindicats tenen la possibilitat d'adherir-se.

Aquest document recull com a principal novetat que els salaris augmenten un 2 per cent en els anys 2018 i 2019, i un 1,8 per cent més per a l'any 2020. A més, el salari mínim intertèxtil també pujarà any rere any un 3 per cent per a que per 2021 arribe fins als 14.000 euros anuals.

A més, el conveni té un apartat en la que dóna la possibilitat als treballadors per a poder triar entre dos opcions, o bé tindre dies de descans amb les hores extraordinàries, o que aquestes siguen remunerades.

Aquest pacte, podria significar el compromís d'aquest sector en matèries de vigilància i el compliment de les polítiques de RSC.

Cal recordar que Comissions Obreres no s'ha sumat a aquest conveni. De fet, el sindicat va convocar una vaga en estar desacord amb el salari mínim pactat. Vaga que segons CCOO va estar seguida pel 75 per cent, xifra que la patronal reduïa al 3 per cent.