El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rehabilitació i noves vivendes al Partidor. El PSOE presenta un projecte de 5,5 milions d'euros

Volen que siga exemple d'Ecobarri, amb noves tecnologies i espais oberts. Segueix la idea de les 15 vivendes col·laboratives que començaran a construir-se a finals d'any un poc més dalt, a la placeta de les Eres. L'objectiu final és revitalitzar la zona, ara plena de solars i edificis abandonats.

Després d'Entença o les viviendes rehabilitades amb l'ARRU, el Partidor és la següent zona on vol actuar el Partit Socialista. Si revaliden govern, proposen construir noves vivendes i fer un "ecobarri".

El candidat a l'alcaldia pels socialistes, Toni Francés, aposta per mantindre l'impuls en habitatge i regeneració urbana mostrat en els últims anys. "Ha sigut una legislatura important, som la ciutat de la Comunitat Valenciana que més fons ha obtingut del Ministeri i la Generalitat", referint-se als més de 5,5, milions d'euros de l'ARRU que han costejat la rehabilitació de més de 50 edificis i la reurbanització d'Entença.

Ara continuen, diu Francés, amb un projecte "singular i únic" a la Comunitat Valenciana, com és la construcció de 15 vivendes col·laboratives en la placeta de les Eres, on compartiran espai jóvens i majors. L'espai comptarà amb zones comunes com menjador o zona per a llavar la roba, però també amb zones obertes al barri com una ludoteca. La inversió, per part de les tres administracions, és de més de 2 milions d'euros. El projecte ja està en redacció i confien que les obres comencen abans que acabe l'any.

I ara presenten un nou projecte per a la zona del Partidor, totes les viviendes i solars que queden entre Sant Nicolauet, Sant Rafael i Sant Mateu. Toni Francés anuncia que la proposta ja s'ha presentat al Ministeri i la Generalitat Valenciana per a un projecte de col·laboració públic - privada, "amb la mà dels propietaris i els constructors locals, que siga un exemple d'ecobarri".

Suposarà una inversió de 5,5, milions d'euros, dels quals les institucions aportaran el 60 per cent, i els privats la resta, el 40 per cent. Francés explica que han començat amb l'avantprojecte i que l'objectiu final és la recuperació de la zona.