El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Lirios Silvestre, Periodista d'ARAMULTIMÈDIA

Lirios Silvestre

Sensacions sense informació

Vos conte el que sé per les meues fonts no oficials, perquè les oficials no volen dir-me res.

Crec que ho estem fent bé. Ho crec amb una fe que no havia sentit en mi mai, però reconec que són tot sensacions basades en els retalls d'informació que aconseguisc de les meues fonts no oficials. Perquè tots tenim familiars, amics i contactes directes que treballen d'una manera o altra en la nostra àrea de Salut. Multitud de fonts no oficials que ara se m'han fet imprescindibles, perquè informació oficial de què està passant a les nostres comarques tenia poca, i ara cap.

I la qüestió és que la majoria de les meues fonts no oficials em transmeten tranquil·litat. A l'Hospital Verge dels Lliris (recordeu, dades no oficials) la situació està controlada, no està complet ni col·lapsat. De fet, les últimes dades que he aconseguit em diuen que està, més o menys, a la meitat de la seua capacitat; i que, de tots els ingressats, la meitat són per coronavirus, no tots. Van ocupant plantes i reorganitzant l'Hospital a mida que ho necessiten, adaptant-se de manera increïble a cada minut canviant. Cert que el material és escàs, però tot el seu personal, tot, està motivat i decidit a afrontar la que es preveu que vinga, que tampoc saben molt bé com serà perquè tampoc reben massa informació.

Que em traslladen tranquil·litat no vol dir que les meues fonts estiguen tranquil·les, no, tots estan preocupats, plens de dubtes, sense saber ben bé com evolucionarà tot, però quan parle en ells i lleve la pàtina de les preocupacions, que tots tenim, veig gent al peu del canó disposada a fer el que siga per eixir d'aquesta. I això, tranquil·litza.

Les meues fonts no oficials em traslladen tranquil·litat, però no les oficials, que no volen explicar-me exactament què passa dins de la residència d'Oliver, o com està estenent-se el virus per les nostres comarques. Trobe a faltar ara la suposada proximitat dels alcaldes que, o saben tan poc com nosaltres o saben i no ixen a contar el que passa als seus pobles. I des de Sanitat diuen que alarmen si donen dades concretes, però és que alarmats ja estem tots, ara el que volem és saber.

La gran majoria de la ciutadania hem fet un gran acte de fe en els governs i polítics que ens han dit que, o ens quedem a casa, o treballem sense descans per a la resta; en els dos casos patint segurament problemes econòmics, per no mencionar altres. Però no ens tracten com a adults si decideixen que ometre informació és protegir-nos, no estic d'acord. Si jo tanque la porta de ma casa perquè així m'ho demanen, vull saber què passa més enllà.

Afortunadament no sóc l'única que considera que tindre informació és important, i fins i tot s'ha iniciat des de les nostres comarques una campanya d'arreplegada de firmes perquè s'oferisquen dades per Departaments de Salut, informació més concreta del que passa al nostre hospital i als nostres pobles, que és el que ens interessa ara mateix. Perquè ho estem fent bé, i no estaria de més tindre dades que ho corroborassen.