El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sense rebrots a les comarques

Situació del coronavirus per municipis i departaments de salut. Actualització del dijous 25 de juny, i estem exactament igual que dilluns 22.

Els 2 casos positius que s'han detectat en els últims 14 dies no han generat cap rebrot, i mantenim la mateixa xifra de positius que en l'actualització de dilluns 22 de juny. 

La conselleria de Sanitat ha reconegut un rebrot a Rafelbunyol, a l'Horta Nord, amb 7 casos actius que podrien incrementar-se en els pròxims dies. És l'únic punt conflictiu a la Comunitat Valenciana, on la resta de departaments mantenen bones xifres. De fet, a tota la província de Castelló fa dos dies que no es registren nous casos, i a la província d'Alacant tan sols suma un parell el departament d'Elda. A tota Espanya, segons confirma el Ministeri de Sanitat, hi ha més d'una desena de brots actius, el més conegut el d'Osca, però, asseguren, tots controlats.

Les nostres comarques no han registrat cap canvi en les xifres des de l'última actualització de dilluns 22 fins a la més recent, la de dijous 25. Mantenim 392 casos positius acumulats en tota la pandèmia, i 2 casos detectats en els últims 14 dies. Són un cas d'Ibi, que ja fa més d'una setmana que es va detectar; i un d'Alcoi que fa una setmana. És a dir, han passat almenys 7 dies des de l'últim cas detectat, i no hem incrementat els casos, no s'ha produït, de moment, cap rebrot. Si continuem en aquesta línia i no es detecten més casos, en qüestió d'una setmana podem presentar-se nets, com els departaments de Dénia, Torrevella i Elx, on fa almenys 3 setmanes que no registren nous positius.

Cal tindre en compte que parlem sempre de casos positius detectats per PCR, perquè continuen fent-se altres tipus de proves que poden donar positiu però que no compten com a xifres oficials, és el criteri seguit per les administracions. Per això, tot i les bones xifres que registrem a les comarques, cal mantindre la norma de la 'nova normalitat', i que es recorda amb el DI MAMA: distància, mans netes i mascareta.

Pel que fa a les morts, les comarques no sumen cap des de principis de juny. La província d'Alacant si que ha sumat una mort en els últims dies, que correspon al departament de salut de Sant Joan d'Alacant. 

Amb les xifres oferides en aquesta última actualització, el quadre d'incidència als municipis de l'Alcoià i Comtat queda exactament igual que en l'anterior actualització: