El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Signat el conveni per a construir el Centre de Turisme a l'illa de Rodes

El conveni s'ha signat a càrrec de l'alcalde Toni Francés, i el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Segons aquest conveni, l'acabament de les obres i la cessió d'ús de l'immoble a la Generalitat s'hauria de produir per a 2022.

L'Ajuntament d'Alcoi i la Generalitat han donat llum verda a la construcció del Centre de Turisme d'Interior (CdT) a l'Illa de Rodes. Totes dues institucions han signat un conveni marc, amb què l'Ajuntament es farà càrrec de la redacció del projecte, mentre que la Generalitat assumirà el cost de les obres.

Pel que respecta als terminis, el conveni estableix l'horitzó temporal de 2020-2022 per a l'aprovació per part de les Corts de la subvenció nominativa, la realització de les obres i la signatura del conveni de cessió d'ús. La subvenció que contempla la Generalitat per al CdT d'Interior és de 3,5 milions d'euros, a repartir entre diferents anualitats. De moment, la primera inversió prevista serà de 100.000 €, inclosos en la proposta de pressupostos de la Generalitat per a 2020, i que haurà de ser refrendada a les Corts en desembre de 2019.

D'acord amb el conveni, l'Ajuntament es farà càrrec la redacció del projecte i l'estudi de seguretat i salut com a propietari de l'edifici. Una vegada redactat el projecte, la Generalitat assumirà el cost de les obres. Acabades les obres ja es podrà realitzar la cessió d'ús de l'edifici a la Generalitat perquè dissenye de les activitats que es volen realitzar a aquest centre turístic, l'únic CdT d'interior a la província d'Alacant. No obstant aixó, l'Ajuntament d'Alcoi, com a propietari de l'immoble, haurà d'assumir la gestió i el manteniment, neteja i conservació de l'edifici, així com la vigilància de les instal·lacions.

 

El conveni s'ha signat aquest 13 de novembre a l'Ajuntament d'Alcoi, a càrrec de l'alcalde Toni Francés, i el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, recorda que el CdT ha sigut "una reivindicació històrica de la ciutat d'Alcoi, com una ciutat que aposta decididament pel turisme d'interior i que s'ha situat com a referent en la província d'Alacant". Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, considera que el conveni és: "un pas més en la nostra determinació d'ubicar un centre de formació, d'innovació, i acceleració empresarial lligat al turisme amb eixa vocació de servir en una qüestió que és fonamental per entendre el nostre model i el futur que és la inversió en capital humà per tal d'afrontar la ciutat d'Alcoi".