El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"Són uns números fabulosos": l'alumnat del Campus d'Alcoi de la UPV creix un 44% en tan sols dos anys

  • El Campus d'Alcoi de la UVP impartirà una enginyeria relacionada amb la INtel.ligència artificial 
  • "El Parc Científic a Bambú és una realitat que començarà l'any que ve", diu José Capilla, rector de la UPV.

El Campus ha passat d'un alumnat de 1.800 persones fa dos anys a vora 2.600 enguany. A més continua creixent amb l'imminent Parc Científic o la creació d'un grau dual d'enginyeria tèxtil, un dels primers a tota Espanya. Són xifres que s'han conegut hui en l'acte oficial d'inici de curs.

Iñaki Berenguer en la lliçó inaugural.

El Campus d'Alcoi de la UPV ha celebrat el seu acte oficial d'inici de curs, amb la lectura d'una lliçó magistral per part de l'empresari murer Iñaki Berenguer. També ha vingut fins a Alcoi el rector de la UPV, José Capilla, qui ha destacat l'evolució del campus alcoià.

Abans de la inauguració oficial, el rector s'ha reunit amb el Consell Consultiu del campus, on participen empreses de la zona, i "hem rebut comentaris i felicitacions dels empresaris, en tan sols dos anys de treball del consell i el compromís de l'actual direcció, el Campus ha avançat molt".

I destaca la imminent posada en marxa del Parc Científic en l'edifici Bambú d'Alcoi, cedit per 30 anys. Depenent del trasllat d'AITEX, que ja està en marxa, però preveuen començar a enviar equip l'any que ve. Ja tenien enguany una línia pressupostària de 250.000 euros per part del govern autonòmic que s'han destinat a millores en l'edifici del Viaducte, i la secretària autonòmica d'universitats, Esther Gómez, ha compromés una nova línia pressupostària similar per al 2024.

 

Inici oficial del curs al Campus de la UPV


Per altra banda estan els nous estudis previstos. El Campus d'Alcoi comptarà, segons explica el rector José Capilla, amb un dels primers graus duals de tota Espanya dedicat a l'enginyeria tèxtil. "No serà el grau d'enginyeria que teníem fa anys, sinó adequat als nous temps. A més, el primer grau amb formació dual de la UPV i un dels primers de tota Espanya, depenent de la velocitat amb què actuen altres comunitats autònomes". I és que el grau es posa en marxa amb la participació de 12 empreses tèxtils de les comarques, 6 de la Vall d'Albaida i 6 de l'Alcoià i Comtat, i la novetat és que una sèrie de crèdits s'impartiran directament en les empreses.

El Campus d'Alcoi també serà capdavanter amb un dels primers màsters oficials en línia, en este cas un dedicat a les matemàtiques computacionals.

Dos noves ofertes de formació amb tota la documentació enllestida i que tan sols esperen de l'aprovació final per a posar-se en marxa. I que incrementaran encara més l'alumnat al Campus, amb un creixent del 44 % en els últims dos anys. "Són uns números fabulosos", reconeix el rector José Capilla.

Un creixement que evidencia també la falta d'espai del Campus. Creixerà amb l'edifici Bambú, però es plantegen també altres incorporacions com les fàbriques del voltant. Des de l'Ajuntament, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés s'ha mostrat disposat a ajudar en l'adquisició d'immobles per a posar-los a disposició del Campus.