El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Suspeses les paelles universitàries

Imatge d'arxiu de les paelles al Campus d'Alcoi de la UPV

Caldrà esperar per a saber si les restriccions per l'alerta del Coronavirus afecten als Moros i Cristians d'Alcoi

També s'ha vist afectada la XXV Jornada de Sociolingüística d'Alcoi, ajornada per al 10 i 11 de juliol. D'altra banda s'ha suspés l'acte en homenatge a les víctimes de l'Holocaust que estava previst a Muro per aquest dijous 12 de març, i en Alcoi l'empresa Vectalia desinfectarà cada dia la flota d'autobusos.

La situació generada pel coronavirus ja afecta les nostres comarques, amb la suspensió de diverses activitats. AITEX va ser el primer en anunciar que suspenia el Congrés previst per aquest dijous 12 de març. Ho fa per precaució, perquè molts dels assistents venien de diferents punts d'Espanya.

I aquest 11 de març el Campus d'Alcoi de la UPV anuncia que ajorna la celebració de les festes universitàries. Açò afecta les paelles del pròxim cap de setmana, o a la Gala de la Carabassa prevista per a hui mateix. Sí que es manté l'activitat docent, i des del campus expliquen que quan passe l'alerta sanitària estudiaran la possibilitat de celebrar les festes.

La XXV Jornada de Sociolingüística d’Alcoi estava prevista inicialment per als dies 27 i 28 de març al Campus d'Alcoi de la UPV, enguany sota el títol “25 anys de debat sobre la nostra llengua i societat”. Finalment serà celebrada els dies 10 i 11 de juliol.

També s'ha suspés l'acte 'Construint Memòria' a Muro, aquest dijous 12 de març de vesprada. Estava previst que la consellera de participació Rosa Garijo assistira per a lliurar 'les pedres de la memòria', taulells amb el nom de totes les víctimes de l'Holocaust en les nostres comarques. L'acte queda ajornat sense data.

I a Alcoi, l'Ajuntament anuncia que Vectalia procedirà a partir d'aquest mateix dimecres a desinfectar cada dia els autobusos municipals. També s'ha col·locat recipients de gel hidroalcohòlic per als conductors i el personal d'atenció al client.

Pendents de Moros i Cristians després de l'ajornament de les Falles

Només saber que les Falles s'ajornaven sine die, a Alcoi començava a córrer la preocupació de què passaria en les festes de Moros i Cristians. La notícia de les falles es coneixia just quan a l'Associació de Sant Jordi se celebrava Junta, així que el tema es va posar damunt la taula. Tot i això, segons explica la regidora de festes Carol Ortiz, la decisió no s'ha de prendre des d'Alcoi sinó des d'entitats sanitàries superiors com la conselleria o el Ministeri, així que tant Ajuntament com Associació de Sant Jordi tan sols poden posar-se a disposició de les institucions referides i esperar a vore com evoluciona l'alerta pel coronavirus.