El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés, alcaldable del PSPV Alcoi: "Tenim un projecte que fa d'Alcoi una ciutat líder"

L'actual alcalde d'Alcoi i alcaldable pel PSPV-PSOE, Toni Francés, exposa davant les càmeres d'ARAMULTIMÈDIA el projecte que els socialistes presenten per a intentar governar Alcoi 4 anys més. Francés ha destacat les propostes que plantegen els socialistes en matèria de recuperació de patrimoni, política industrial i també la possibilitat de pactes després de les eleccions.

Pel que fa a la governabilitat, els socialistes aposten per donar continuïtat a un govern en solitari, "un model que ha funcionat", assegura l'actual l'alcalde. No obstant això, amb un panorama polític que s'albira més fragmentat que en altres ocasions, el partit podria veure's forçat a arribar a algun acord si volen tornar a governar. En aquest sentit, des del PSPV o tenen clar: "les úniques opcions són aquelles forces d'esquerra que puguen fer possible el projecte de progrés que ens plantegem", reconeix l'alcaldable. En Alcoi aquestes forces són Podem, Compromís i Guanyar Alcoi, formació aquesta última amb la qual Francés marca distàncies: "des de Guanyar han tingut una actitud molt clara de falta de diàleg", per la qual cosa reconeix que "molt haurien de canviar les coses" per tal d'arribar a alguna mena d'acord.

El candidat també ha aprofitat l'entrevista per a repassar tres accions amb què el PSPV vol apostar "decididament" per la indústria. Açò es tradueix, en matèria de creació de sòl industrial, en l'ampliació del polígon sud (Clerge, Santiago Payà i Beniata), la creació d'un polígon mancomunat, i el parc empresarial de Pagos.

Sense deixar de banda el creixement territorial de la ciutat, també es posa damunt la taula el Pla General d'Ordenació Urbana, que serà aprovat en l'últim plenari de la legislatura, i que exemplifica el model de ciutat que els socialistes volen per a Alcoi. "Els tres eixos del futur d'Alcoi han de ser el de la ciutat compacte, sostenible i intel·ligent", considera Francés.

Altres dels temes que no ha deixat de banda l'alcalde al llarg de l'entrevista han sigut projectes com el de l'Illa de Rodes i el centre d'interpretació de la indústria del Molinar, o l'obertura de la Colònia d'Aviació per a usos del barri de Batoi.