El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Toni Francés reorganitza el seu equip i crea la nova regidora d'Innovació i Societat Digital

El nou regidor Jordi Segura serà l'encarregat de la nova regidoria relacionada amb la Societat Digital.

Urbanisme passa a mans de Jordi Martínez, Sanitat a Tere Sanjuán, Educació per a Jordi Silvestre i Esports per a Alberto Belda.

Coincidint amb l'equador de la legislatura, i la jubilació del regidor Miguel Juan Reig, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha presentat la remodelació de les regidories municipals. Toni Francés diu que el nou equip té dos reptes en ment: l'eixida de la crisi generada per la pandèmia de coronavirus, i potenciar l'estratègia de ciutat del govern socialista, amb el finançament que està previst que arribe d'Europa. 

Els canvis anunciats per l'alcalde afecten diverses regidories. Jordi Martínez passa a ser vicealcalde i primer tinent d'alcalde, en substitució de Lorena Zamorano. A més de les regidories que ja tenia (obres i serveis, mobilitat sostenible, accessibilitat universal i polítiques comarcals) suma també la d'Urbanisme, abans de Zamorano.

Lorena Zamorano es queda com a segona tinent d'alcalde, i manté les regidories de Turisme, Patrimoni Històric i Contractació.

Vanessa Moltó, tercera tinent d'alcalde, es manté sense canvis, amb les regidories de Règim Jurídic, Hisenda i Comerç. 

Alberto Belda, quart tinent d'alcalde, manté Ocupació i Recursos humans, i afegeix formació i esports. Deixa educació, la part dedicada a infantil, primària i secundària, i que passa a mans de Jordi Silvestre, qui també manté Transició Ecològica i Protecció Civil. 

Raül Llopis es queda com estava amb les regidories de Cultura, Política Lingüística i Seguretat. Sense canvis també en les regidories de Maria Baca, Joventut, Habitatge i Patrimoni Municipal; les d'Aranza de Gracia, que manté Polítiques Inclusives, Igualtat, Infància i Adolescència; o les de Carolina Ortiz, regidora de Festes i Gent Gran.

Tere Sanjuán es fa càrrec de la regidoria de Salut Pública, abans de Miguel Juan ara jubilat, i manté les regidories d'Informació i Defensa de la Ciutadania, Democràcia participativa i Transparència. 

Per últim, el nou regidor Jordi Segura tindrà una regidoria de nova creació sota el nom innovació, Indústria i Activitats i Societat Digital.