El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Torna el cas AVALEM amb els juís laborals contra l'Ajuntament pels salaris del pla d'ocupació juvenil

Els serveis jurídics de l'Ajuntament porten les 13 demandes.

Este mateix mes de maig se celebren els dos primers juís de les 13 demandes individuals que s'han presentat. L'Ajuntament es mostra tranquil perquè ja compta amb una sentència a favor en un altre juí relacionat.

13 joves, de la mà de CCOO, han presentat demandes individuals contra l'Ajuntament d'Alcoi pel sou que cobraren l'any que estigueren contractats amb les subvencions AVALEM JOVES. I l'Ajuntament d'Alcoi haurà de personar-se en els diferents juís laborals que comencen este mateix mes de maig: el primer està convocat pe al 22 de maig, i el segon per al 29, per a continuar després amb la resta després de l'estiu.

El cas no és nou. CCOO ja va denunciar irregularitats davant Inspecció de Treball per tot el conjunt de joves contractats amb eixa subvenció, vora 200. Des del sindicat al·legaven que els joves havien cobrat el sou mínim interprofessional quan haurien d'haver cobrat més, el mateix que el personal laboral de la mateixa categoria. Inspecció de Treball va donar a raó al sindicat i obliga a l'Ajuntament a pagar la diferència, però l'Ajuntament va recórrer la decisió de Treball i el jutge finalment li va donar la raó a l'Ajuntament en una sentència ferma i sense possibilitat de recurs.

Això va ser en un contenciós administratiu, però paral·lelament, 13 dels joves afectats, i que estan sindicats en CCOO, han presentat demandes laborals davant el jugat social. I eixos són els juís que se celebraran ara, 13 en total, a partir d'este mes de maig.

Des de Comissions Obreres confien en sentències a favor dels treballadors, i recorden que en altres municipis els ajuntaments sí que han pagat els sous que ells reclamen, "a igual treball, igual salari. No podem consentir que gent que estava fent la mateixa faena, amb responsabilitats i sense supervisió, cobraren la meitat", expliquen.

Des del consistori, el regidor de personal Alberto Belda es mostra tranquil davant els juís perquè diu que ja tenen un contenciós administratiu a favor de l'Ajuntament, "fins ara ens han donat la raó, un indicador prou clar que estem fent les coses bé". 

Alguns partits de l'oposició han mostrat el seu desacord amb l'actuació del govern. El PP considera que els socialistes han "estafat" els joves contractats; i Guanyar Alcoi lamenta que el cas haja arribat als tribunals perquè consideren que l'Ajuntament hauria d'haver fet cas a la decisió d'Inspecció de Treball en lloc de recórrer-la.