El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Totes les residències de majors amb coronavirus estaran controlades per Conselleria

Conselleria ja ha fet oficial el brot de Coronavirus a la residència d'Oliver / AM

Conelleria tindrà "plena capacitat d'inspecció per a determinar les mesures que considere oportunes" en les residències de majors tan públiques, privades o concertades.

Residències privades, concertades i públiques amb un brot de Coronavirus quedaran sota el control de la Conselleria de Sanitat. Així ho ha establit la consellera, Ana Barceló, en una resolució signada aquest dimecres 18 de març. D'aquesta manera, residències com la DomusVi al Carrer Oliver d'Alcoi, tindran el control del govern autonòmic amb "plena capacitat d'inspecció per a determinar les mesures que considere oportunes".

Ana Barceló, en la mateixa roda de premsa on ha elevat a 58 els casos de coronavirus en la residència DomusVi d'Alcoi, també ha anunciat que les residències públiques i privades del territori valencià de persones majors on hi haja un brot de COVID-19 "queden subjectes a la inspecció dels serveis sanitaris de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública".


Aquestes mesures estan "dirigides a frenar o pal·liar el risc de contagi o transmissió i a tractar en la millor mesura possible les patologies de les persones majors", segons es pot llegir a la resolució signada per la consellera.


Pel que fa a la província d'Alacant, hi ha 293 casos positius. D'aquest, 103 s'han registrat en l'últim dia de recompte (des del 17 al 18 de març).